145 kilogramów żywności wartej 360 euro wyrzuca średnio co roku rodzina we Włoszech. Dane te przypomniano w związku z obchodzonym w niedzielę po raz czwarty Kra...
Mrozy zapowiadane w południowych rejonach kraju (region Rostowa i Krasnodaru) na przełomie stycznia i lutego br. oznaczają ryzyko strat dla upraw pszenicy ozi...
Kukurydza zwyczajna jest jednym z najpopularniejszych gatunków uprawianych w Polsce, Europie i na świecie. Takie cechy jak: duża wydajność i wysoka wartość poka...
W okresie od początku stycznia do końca września 2016 roku Unia Europejska wyeksportowała do państw trzecich o około 11% mniej owoców i warzyw wobec...
Lokalizacja (65 proc.), promocje (62 proc.), a także dostępność do ulubionych marek (48 proc.) - to najważniejsze czynniki, które powodują, że wybieramy dane ce...
W 2016 roku na rynku pojawiło się w Polsce ponad 1,5 tys. nowych piw rzemieślniczych. Z roku na rok rośnie też zainteresowanie piwowarstwem domowym. Warzenie pi...
Pantone zdecydowało, że tegoroczny kolor to zielony, 2017 to też Rok Zrównoważonej Turystyki, w Hiszpanii też będzie nas ciągnęło do zielonego. Podróżujący będą...
Organizacje mleczarskie alarmują: – Po raz kolejny obserwujemy nieuczciwe praktyki sieci handlowych destabilizujące polski rynek mleczarski oraz próby wpływania...
Na środowym spotkaniu szefa resortu rolnictwa Krzysztofa Jurgiela z działaczami Polskiego Związku Pszczelarstwa zdecydowano o powołaniu zespołu doradczego...