Amerykański departament rolny opublikował dane eksportowe U.S. Census Bureau (USCB) dotyczące towarów masowych, pośrednich i zorientowanych na konsumenta, śledz...
Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej realizuje Pozew Zbiorowy Nr 1 przeciwko Skarbowi Państwa o ODSZKODOWANIA za Covid-19 dla Członków Izby, w którym pojawiła ...
Copa Cogeca, CEJA, EFFAT i GEOPA jako największe organizacje rolnicze, związki zawodowe pracodawców reprezentujące rolników i ich spółdzielnie w europejskim sek...
Przechowywanie warzyw w odpowiednich warunkach to klucz do zachowania ich świeżości i jakości przez dłuższy czas. W rolnictwie coraz częście...
Nowa kampania promująca polskie zboża i wspierająca lokalnych rolników Ruszyła ogólnopolska kampania „Jakość zaczyna się od ziarna”, której celem jest promocja ...
W lipcu 2024 r. nadwyżka w handlu produktami rolno-spożywczymi UE wzrosła o +8% w porównaniu z poprzednim miesiącem, osiągając 6,1 mld euro, czyli wartość zbliż...
Resort rolnictwa poinformował Krajową Radę Izb Rolniczych w odpowiedzi na wystąpienie Zarządu z 18 września 2024 r. w sprawie zwiększenia stawki zwrotu podatku ...
Zrównoważenie rolnictwa nie oznacza mniejszej produkcji i droższej żywności, ani nie przyczynia się do mniejszej jej konkurencyjności na rynku światowym - mówi ...
Korzyści z jedzenia ziemniaków dla małego dziecka, nastolatka, kobiety w ciąży i seniora Ziemniaki, odpowiednio przygotowane, mogą dostarczać cennych składnikó...
UWAGA! Do 30 października 2024 r. można się ubiegać o przyznanie pomocy finansowej na Rozwój współpracy w ramach systemów jakości żywności. Środki na ten cel p...