A_BIO_AGRO_950

Sertop - Kasza gryczana z pieczarkami i serem

27 października 2021
Sertop - Kasza gryczana z pieczarkami i serem

Składniki dla 2-3 osób:

  • 2 szklanki kaszy gryczanej

  • 30 dag pieczarek

  • 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta

  • 100 g serka topionego z borowikami Sertop

  • 2 duże cebule

  • masło

  • sól i pieprz do smaku

  • 4 łyżki natki pietruszki

 

Przygotowanie. Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

 

Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę