Lasy wytwarzają około 26,6 mld ton tlenu, czyli ponad połowę rocznego zapotrzebowania wszystkich ludzi i zwierząt na Ziemi.[1] To nasz wielki sojusznik w walce...
W ramach projektu „Kulinarnie Mocni”, realizowanego wspólnie z partnerem biznesowym McCormick Polska i Federacją Polskich Banków Żywności, Szef Kuchni Kamis...
Każda branża posługuje się specyficznym językiem, nomenklaturą czy powiedzonkami. Każdy student zetknął się z tym problem na pierwszym roku studiów. I kiedy wy...
Podsekretarz stanu Rafał Romanowski złożył wizytę w nowo przejętej szkole rolniczej w Swarożynie, która z początkiem tego roku dołączyła do grona 45 zespołów...
Nowe podejście do promocji zdrowego żywienia w zakresie spożycia owoców i warzyw oraz mleka. Budżet Programu to ponad 21 mln euro środków unijnych i 340 mln zło...
Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin od ponad 12 lat prowadzi kampanię edukacyjną skierowaną do rolników oraz sprzedawców środków ochrony roślin. Ma ona na...
Nowo powstałe Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej ma podnieść poziom świadomości zdrowotnej Polaków – poinformowano na konferencji prasowej w Instytucie...
Podsekretarz Stanu Rafał Romanowski wizytował 17 stycznia br. nowo przejętą szkołę rolniczą w...
Studenci z 37. kierunków będą odpowiadać na pytania maturzystów podczas Dnia otwartego w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. To doskonała okaz...
Obecnie w kraju istnieje 5 stacjonarnych uniwersytetów ludowych, położonych w różnych regionach Polski: Kaszubski Uniwersytet Ludowy w woj. pomorskim, Ekolog...