„ Sztuka kulinarna i nauka – perspektywy globalne i narodowe ICCAS 05 ”
International Conference on Culinary Arts and Sciences. Global and National Perspectives ICCAS 05
Konferencja jest spotkaniem ekspertów ze świata nauki i praktyki zajmujących się żywieniem i żywnością w aspekcie szeroko rozumianych usług żywienia. Prezentowane będą wyniki badań naukowych oraz doświadczenia profesjonalistów-praktyków z tej dziedziny nauki.
Konferencje odbywają się co dwa lata. Obecna jest już piątą z kolei. Inicjatorem całego cyklu jest The Worshipful Company of Cooks Research Centre z Uniwersytetu w Bournemouth w Anglii. Dotychczas konferencje odbyły się dwukrotnie w Wielkiej Brytanii, a następnie w Egipcie i w Szwecji.
1. Zakres teamtyczny konferencji
2. Wydarzenia towarzyszące
Uczestnicy konferencji : około 160 osób zajmujących się tematyką żywność, żywienie, sztuka kulinarna, w tym około 80 osób z 22 państw (z Europy, Australii, Azji, Afryki, Stanów Zjednoczonych)
Organizatorzy konferencji : Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW oraz Uniwersytet w Bournemouth, Anglia
Termin konferencji: 27 - 30 czerwca 2005
Miejsce konferencji: Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW
Adres: SGGW, ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa;
Koszt uczestnictwa : 700 zł
Zgłoszenia oraz dodatkowe informacje: tel. (+22) 59 37 139-141, fax (+22) 59 37 148, e-mail: halicka@sggw.waw.pl , rejman@sggw.waw.pl , sawicka@sggw.waw.pl ,
Stona internetowa Konferencji: www.iccas05.com