Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

V Międzynarodowa Konferencja Naukowa ICCAS 05

23 czerwca 2005

„ Sztuka kulinarna i nauka – perspektywy globalne i narodowe ICCAS 05 ”

International Conference on Culinary Arts and Sciences. Global and National Perspectives ICCAS 05

Konferencja jest spotkaniem ekspertów ze świata nauki i praktyki zajmujących się żywieniem i żywnością w aspekcie szeroko rozumianych usług żywienia. Prezentowane będą wyniki badań naukowych oraz doświadczenia profesjonalistów-praktyków z tej dziedziny nauki.

Konferencje odbywają się co dwa lata. Obecna jest już piątą z kolei. Inicjatorem całego cyklu jest The Worshipful Company of Cooks Research Centre z Uniwersytetu w Bournemouth w Anglii. Dotychczas konferencje odbyły się dwukrotnie w Wielkiej Brytanii, a następnie w Egipcie i w Szwecji.

1. Zakres teamtyczny konferencji

  • Usługi żywieniowe - funkcjonowanie gastronomii indywidualnej, systemowej i specjalistycznej, planowanie żywienia różnych grup społecznych, procesy optymalizacyjne, zarządzanie usługami żywieniowymi, sprzęt i opakowania w gastronomii
  • Sztuka kulinarna - zasady przyrządzania posiłków, specjalności: narodowe, regionalne i lokalne, kształcenie profesjonalistów
  • Nauka o żywieniu i technologia żywności – analiza żywienia, ocena sensoryczna, innowacyjność i rozwój produktu, higiena, bezpieczeństwo i prawo żywnościowe; techniki komputerowe w działalności operacyjnej i w badaniach naukowych, edukacja żywieniowa
  • Marketing usług żywieniowych - zwyczaje żywieniowe, zachowania konsumentów, trendy w żywieniu

2. Wydarzenia towarzyszące

  • Wystawa przedsiębiorstw przetwórstwa spożywczego (wtorek 28 czerwca)
  • Sympozjum „Smak UMAMI” (wtorek 28 czerwca)

Uczestnicy konferencji : około 160 osób zajmujących się tematyką żywność, żywienie, sztuka kulinarna, w tym około 80 osób z 22 państw (z Europy, Australii, Azji, Afryki, Stanów Zjednoczonych)

Organizatorzy konferencji : Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW oraz Uniwersytet w Bournemouth, Anglia

Termin konferencji: 27 - 30 czerwca 2005
Miejsce konferencji: Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW
Adres: SGGW, ul. Nowoursynowska 159c, Warszawa;

Koszt uczestnictwa : 700 zł

Zgłoszenia oraz dodatkowe informacje: tel. (+22) 59 37 139-141, fax (+22) 59 37 148, e-mail: halicka@sggw.waw.pl , rejman@sggw.waw.pl , sawicka@sggw.waw.pl ,

Stona internetowa Konferencji: www.iccas05.com


POWIĄZANE

Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują z...

Na różnych etapach życia nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze ulega zmian...

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: „Opakowa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę