aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Studium Podyplomowe

19 czerwca 2002

Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Wydział Rolniczy
Katedra Ekonomiki Gospodarki Żywnościowej

Studium Podyplomowe Marketing Produktów Rolno-Spożywczych uruchomione zostało w 1994 r z inicjatywy Katedry Ekonomiki i Organizacji Rolnictwa oraz Scottish Agricultural College w ramach Programu TEMPUS. Program ten realizowany był od 1994 roku we współpracy z Akademią Rolniczą w Krakowie, University of Limerick (Irlandia) i Bundesanstalt für Milchforschung, Oranienburg (Niemcy. Podstawowym celem Studium jest rozszerzenie i pogłębienie wiedzy marketingowej absolwentów wyższych uczelni, związanych z przemysłem i handlem rolno-spożywczym, przedsiębiorstwami rolniczymi, usługami, doradztwem, bankami, a więc szeroko rozumianym agrobiznesem. W dobie powszechnej globalizacji rynku, przedsiębiorstwa powinny dysponować kadrą o dużych umiejętnościach i doświadczeniu marketingowym. Studium nasze stawia sobie jako pierwszoplanowe zadanie przygotowanie takiej kadry.

Organizacja Studium Podyplomowego

Studium Podyplomowe Marketing Produktów Rolno-Spożywczych to roczne studia obejmujące 220 godzin zajęć w ramach następujących przedmiotów: Rynek produktów rolno-spożywczych, Marketing, Badanie i analiza rynku, Wybrane zagadnienia marketingowe oraz Rynki w praktyce. W programie studiów zagadnienia teoretyczne powiązane są z prezentacją działań marketingowych w wielu przedsiębiorstwach. Nauka odbywa się w systemie zaocznym, przez dwa semestry, w układzie dziesięciu 2-3 dniowych zjazdów. Naszym słuchaczom oferujemy:

  • zestaw materiałów dydaktycznych
  • wykłady prowadzone przez doświadczoną kadrę
  • zajęcia komputerowe
  • wyjazdy do znanych firm i spotkania z kadrą zarządzającą
  • wykłady specjalistów - praktyków z dziedziny m.in. marketingu wybranych rynków, zarządzania, badań rynkowych.

Warunkiem przyjęcia na Studium są ukończone studia wyższe. Zgłoszenie uczestnika na Studium powinno zawierać: wniosek o przyjęcie na Studium, odpis dyplomu, 2 zdjęcia, kwestionariusz osobowy oraz dowód wpłaty pierwszej raty.
Absolwenci Studium uzyskują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych w zakresie marketingu produktów rolno-spożywczych.

Kierownikiem Studium Podyplomowego jest dr Anna Trębacz, tel. (061) 848 71 26.

Zgłoszenia na Studium Podyplomowe przyjmuje oraz dodatkowych informacji udziela Sekretariat Studium:

Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
Katedra Ekonomiki Gospodarki Żywnościowej
Pracownia Marketingu i Rynku Rolnego
ul. Wojska Polskiego 28, 60-637 Poznań
tel. (061) 848 70 90; 848 71 26


POWIĄZANE

Kolejne wchodzące w skład grupy spółek DANONE w Polsce podmioty już w 2024 roku ...

Czyli dlaczego warto spożywać warzywa, owoce i soki? Większość ekspertów ds. żyw...

Esperal, potocznie nazywany wszywką alkoholową, to lek zawierający substancję cz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę