Rynek gastronomiczny w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie, czego efektem jest jego wzrastająca konkurencyjność. Aby na nim istnieć, przetrwać i rozwijać się, nieodzowne jest coraz bardziej profesjonalne podejście do zarządzania działalnością gastronomiczną.
Kadra kierownicza zakładów gastronomicznych, mimo ogromnych umiejętności praktycznych i zaangażowania, nie jest w stanie na bieżąco uzupełniać swojej wiedzy na temat marketingu, zarządzania, kontrolingu, organizacji zaopatrzenia i towaroznawstwa, technologii gastronomicznej i obsługi klienta, a także wielu innych zagadnień, co może wpływać negatywnie na poziom usługi i zyskowność zakładu.
Z tego względu SGGW, we współpracy z praktykami gastronomii oraz własną kadrą naukową, podjęła inicjatywę organizacji
Studiów Podyplomowych:
* Nowoczesna organizacja i zarządzanie w gastronomii oraz
Kursów Szkoleniowych:
* Profesjonalne zarządzanie w gastronomii,
* Technologia gastronomiczna i towaroznawstwo.
Oferta dydaktyczna Studiów podyplomowych Nowoczesna Organizacja i Zarządzanie w Gastronomii skierowana jest do osób z wyższym wykształceniem, które bądź już pracują w sektorze gastronomicznym, bądź zamierzają podjąć tego typu działalność.
Program studiów został tak opracowany, aby zarówno osoby posiadające pewną wiedzę na temat działalności gastronomicznej, jak i nowicjuszy w branży przygotować do profesjonalnego wykonywania funkcji menadżerskich dla podniesienia efektywności funkcjonowania zarządzanych placówek.
Kurs szkoleniowy Technologia gastronomiczna i towaroznawstwo to propozycja skierowana zarówno do osób, które w praktyce zawodowej zajmują się tym obszarem działalności gastronomicznej, jak również menadżerów chcących zdobyć lub poszerzyć swą wiedzę na ten kluczowy dla funkcjonowania placówek gastronomicznych temat.
W programie kursu, oprócz tematów związanych z towaroznawstwem i przechowalnictwem oraz prawidłowym zarządzaniem produkcją, uwzględniono również zajęcia z obsługi konsumenta i psychologii relacji z klientem. Dzięki temu słuchacze nauczą się zasad organizacji i przygotowywania różnego rodzaju przyjęć, właściwej obsługi gości oraz nawiązywania kształtowania i utrzymywania relacji z klientami biznesowymi.
Kurs szkoleniowy Profesjonalne zarządzanie w gastronomii to propozycja edukacyjna przeznaczona dla wszystkich, którzy rozpoczynają swoją przygodę z gastronomią oraz praktyków, pragnących zwiększyć efektywność i zyskowność swojej działalności.
Zajęcia z profesjonalistami, a także wymiana doświadczeń z innymi słuchaczami kursu są doskonałą okazją do weryfikacji własnych spostrzeżeń i opinii oraz uzyskania wskazówek prowadzących do podniesienia skuteczności i efektywności zarządzania i w efekcie zwiększenia rentowności prowadzonej działalności.
9688289
1