Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Specjały w studenckich stołówkach

7 sierpnia 2003

Półtoraroczny kotlet i herbata sprzed 3 miesięcy - takie specjały serwowała studentom jedna z uczelniach stołówek, skontrolowanych przed wakacjami przez PIH. Wyniki badania nie zachęcają do korzystania z tego rodzaju punktów gastronomicznych.

Zdaniem rzecznika Urzędu Ochrony i Konsumenta, przeterminowane potrawy, to nieomal norma w stołówkach. - Regułą było to, że wykorzystywano do produkcji potraw artykuł przeterminowany do prawie 3 miesięcy - mówi Elżbieta Anders.

Ponad 80 procent szkolnych i uczelnianych stołówek raczy młodą klientelę daniami przeterminowanymi, niedoważonymi, a na dodatek podawanymi na brudnych talerzach. - Co oznacza, że trzeba mieć szczęście, by trafić do baru, w którym nie ma nieprawidłowości - konkluduje Anders.


POWIĄZANE

Rola mikrobiomu i diety w utrzymaniu zdrowych jelit Mikroorganizmy zamieszkują z...

Na różnych etapach życia nasze zapotrzebowanie na składniki odżywcze ulega zmian...

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: „Opakowa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę