Z myślą o doradcach rolnych z wojewódzkich ośrodków doradztwa rolniczego zajmujących się problematyką możliwości prowadzenia produkcji żywności przetworzonej w gospodarstwie rolnym i związanych z tą działalnością wymagań prawa żywnościowego w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu 12 grudnia organizuje szkolenie nt. „Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności w gospodarstwie i małym zakładzie”
- Program szkolenia składa się z części teoretycznej oraz praktycznej - warsztaty, które mają na celu przekazanie wiedzy praktycznej w zakresie opracowania dokumentacji GMP/GHP i HACCP dla zakładów, w których prowadzone jest przetwórstwo żywności w małych zakładach z surowców wyprodukowanych w gospodarstwie. Zajęcia prowadzone będą przez przedstawicieli Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie – Katedra Zarządzania Jakością – informuje CDR.
Szkolenie rozpocznie się o godzinie 10.00 w Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu ul. Chorzowska 16/18 i obejmuje 8 godzin dydaktycznych.Udział w szkoleniu jest bezpłatny.