Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Kiełbasa na medal

19 października 2009
Obchody VI Święta Świni w gminie Siedlec już dawno dobiegły końca, jednak wciąż żywe pozostają idee, jakie przyświecają temu przedsięwzięciu. Zacieśnianie współpracy z innymi samorządami, aktywizacja pozarządowych organizacji społecznych, promowanie agroturystyki, tradycyjnych wielkopolskich potraw, zdrowych, nowych trendów produkcji żywności, zdrowego stylu życia, działania na rzecz ochrony środowiska oraz wspieranie rozwoju rolnictwa, a także przedsiębiorstw, zajmujących się przetwórstwem mięsnym czy produkcją pasz, to zaledwie niektóre korzyści, jakie płyną z organizacji Święta Świni.

Tegoroczna edycja Siedleckiego Święta okazała się bardzo znacząca dla jej wiernego sympatyka – zakładu Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Eugeniusz Bocer z Trzciela. Wygrana w Konkursie na Najlepszy Produkt Regionalny 2009 – we wszystkich kategoriach, zachęciła właściciela Zakładu do podjęcia rywalizacji podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra-Food 2009. Salceson Włoski, Ogonówka surowa wędzona, Krakowska Sucha, Kiełbasa wiejska (Jubiluszowa pieczona z zagrody) – to wyroby Trzcielskiego Zakładu docenione przez fachowe Jury pod przewodnictwem profesora Włodzimierza Dolaty. Wyjątkowy, polski smak, wyśmienita jakość, uzyskane dzięki wieloletniemu doświadczeniu, przyniosły sukces w postaci otrzymania „Tytułu Najlepszego Producenta Wędlin 2009” (w kategorii małych firm). Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w imieniu właściciela zakładu Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Eugeniusz Bocer, odebrał jego syn – Łukasz. Wygrana w poprzedniej edycji tego Konkursu także należała do Zakładu z Trzciela. Taki sukces jest możliwy tylko dzięki  nieustannemu rozwojowi, dzięki ciężkiej pracy całej rodziny Bocerów, dzięki zaangażowaniu pracowników oraz, jak mówi motto firmy, podążaniu „Z Tradycją w przyszłość”.

„21 lat istnienia na rynku, wypracowanie marki „Bocer”, liczne tytuły, nagrody, wyróżnienia – to nas cieszy, jednak najlepszą motywacją jest dla nas zadowolenie klientów” – mówią zgodnie ojciec i syn – Eugeniusz i Łukasz Bocer.




POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę