Obchody VI Święta Świni w gminie Siedlec już dawno dobiegły końca, jednak wciąż żywe pozostają idee, jakie przyświecają temu przedsięwzięciu. Zacieśnianie współpracy z innymi samorządami, aktywizacja pozarządowych organizacji społecznych, promowanie agroturystyki, tradycyjnych wielkopolskich potraw, zdrowych, nowych trendów produkcji żywności, zdrowego stylu życia, działania na rzecz ochrony środowiska oraz wspieranie rozwoju rolnictwa, a także przedsiębiorstw, zajmujących się przetwórstwem mięsnym czy produkcją pasz, to zaledwie niektóre korzyści, jakie płyną z organizacji Święta Świni.
Tegoroczna edycja Siedleckiego Święta okazała się bardzo znacząca dla jej wiernego sympatyka – zakładu Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Eugeniusz Bocer z Trzciela. Wygrana w Konkursie na Najlepszy Produkt Regionalny 2009 – we wszystkich kategoriach, zachęciła właściciela Zakładu do podjęcia rywalizacji podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra-Food 2009. Salceson Włoski, Ogonówka surowa wędzona, Krakowska Sucha, Kiełbasa wiejska (Jubiluszowa pieczona z zagrody) – to wyroby Trzcielskiego Zakładu docenione przez fachowe Jury pod przewodnictwem profesora Włodzimierza Dolaty. Wyjątkowy, polski smak, wyśmienita jakość, uzyskane dzięki wieloletniemu doświadczeniu, przyniosły sukces w postaci otrzymania „Tytułu Najlepszego Producenta Wędlin 2009” (w kategorii małych firm). Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, w imieniu właściciela zakładu Rzeźnictwo i Wędliniarstwo Eugeniusz Bocer, odebrał jego syn – Łukasz. Wygrana w poprzedniej edycji tego Konkursu także należała do Zakładu z Trzciela. Taki sukces jest możliwy tylko dzięki nieustannemu rozwojowi, dzięki ciężkiej pracy całej rodziny Bocerów, dzięki zaangażowaniu pracowników oraz, jak mówi motto firmy, podążaniu „Z Tradycją w przyszłość”.
„21 lat istnienia na rynku, wypracowanie marki „Bocer”, liczne tytuły, nagrody, wyróżnienia – to nas cieszy, jednak najlepszą motywacją jest dla nas zadowolenie klientów” – mówią zgodnie ojciec i syn – Eugeniusz i Łukasz Bocer.