Gospodarstwo ;Snails Garden; zajmuje chowem i reprodukcją lądowych ślimaków jadalnych. Ferma położona jest w ekologicznym regionie Warmii i Mazurach, uznawanym płucami Polski.
Ślimaki hodowane są w specjalny środowisku w którym występuje bujna roślinność i naturalna poranna rosa.
Dodatkowe mieszanki paszowe sporządzane są z wyselekcjonowanych ekologicznych ziaren zbóż z domieszka specjalnych ziół.
Mięczaki doglądamy osobiście, oferując przy tym mięso i jajeczka dla wyszukanych smakoszy, aby sprawić im największą przyjemność!
Poświęcone 5 lat badań, udoskonalanie sztuki przetwarzania i techniki chowu, przyczyniło się do stworzenia wyselekcjonowanych jaj ślimaczego kawioru.
Każdy ślimak znosi raz w roku średnio około 100 jaj, co stanowi około 4 gramów.
Z wielką cierpliwością jesteśmy zobowiązani do zebrania jajeczek jedno po drugim, a następnie, po skrupulatnym czyszczeniu, sortowaniu, myjemy je ręcznie, tak aby zachować tylko jaja dobrej jakości. Dlatego, w celu wyprodukowania kilograma kawioru z jaj ślimaków, potrzeba około 26000 sztuk starannie wybranych lśniący białych perłowych jajeczek.
Następnym krokiem jest laboratorium przetwarzania, gdzie poddawane są procesowi leżakowania w solance najwyższej jakości. Tu wyodrębniony został smak o niepowtarzalnej nucie leśnego deszczu z grzybowo dębowym posmakiem, przeplatający się zapachem i aromatem naturalnych ekologicznych lasów regionu Warmii i Mazur.
Pakowanie i przygotowywane jest zgodne z normami Wspólnoty Europejskiej przy udziale wyspecjalizowanego zakładu produkcyjnego.
Snails Caviar dostępny jest w małych przezroczystych 30 gramowych słoiczkach, zamkniętych próżniowo w temperaturze + / - 4 °C, co daje gwarancje bezpieczeństwa sanitarnego i pozwala na zachowanie subtelnego aromatu kawioru.
Twoja wyobraźnia będzie odczuwała nowe źródeł inspiracji.
Doświadczając delikatnego smaku, zaskakując się nowym wyrażeniem małych perełkowych kulek, wybuchających w Twoim podniebieniu, przygotuj się na rozkwit subtelnego savours.
Możesz cieszyć się ślimaczym kawiorem bez niczego lub dotknąć go odrobiną śmietany i delektować się nim z łyżki, lub na toście. Można również użyć twórczej iskry na delikatne przygotowywania posiłków.
Ślimaczy kawior z całą pewnością zostałby uznany w Starożytności „Ambrozją” rozpływającą się w ustach, dającą moc ciału i umysłowi!
Aby skosztować Snail Caviar!
Wyciąć cienkie kwadraty chleba żytniego.
Top je z odrobiną śmietany dwukrotnie.
Połóż ślimaczy kawior ziarna na górę.
Pieprz i lekko je dodać odrobiną Guérande de sel.
Podać z białym winem z winorośli lub szampanem Brut.
Unikaj używania srebrnych sztućców. Ważną rzeczą jest, aby kosztować kawior w plusowej temperaturze. Lepiej wyjąć słoiczek z lodówki godzinę wcześniej i otworzyć go w ostatniej chwili.
8149134
1