Znamy już wyniki organizowanego przez Fundacje Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej we współpracy z Akademią Kulinarną Marcina Budynka II ogólnopolskiego konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych ,,Gotuj lokalnie’’.
Młodzież uczestnicząca w kulinarnych zmaganiach przygotowała w dwuosobowych zespołach dania, których w tym roku głównymi składnikami były wieprzowina i kasza
Kulinarne zmagania zorganizowane w trakcie Targów EuroGastro oceniali jurorzy: Jerzy Pasikowski ,prezes Fundacji Klub Szefów Kuchni, Joseph Seeletso, szef kuchni, Katarzyna Oponowicz , reprezentująca Związek Polskie Mięso, Artur Świerżewski , szef kuchni w hotelu Trylogia oraz Mirosław Karolczuk ,zastępca burmistrza Augustowa.
Wyniki konkursu
I miejsce - Marta Bińkowska- Zespół Szkół im Korpusu Ochrony Pogranicza w Szydłowcu i Jakub Kasiński - Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Limanowej
II miejsce - Sylwia Furmanek - Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych im. S. Staszica w Bytowie i Karolina Konarska - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kluczborku
III miejsce - Milena Stępniak - Zespół Szkół Rolniczych CKU w Sochaczewie i Jolanta Swat - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. W. Witosa w Strzałkowie