Dyrektywa 64/433 i 77/99
Stan na dzień 25 stycznia 2002 r.
lp.
|
nazwa zakładu
|
miejscowość
kod wojew. |
Nr
|
zakres uprawnień
|
gatunek zwierząt
|
||||||
Rz
|
Ro
|
P
|
Ch
|
B
|
O
|
T
|
K
|
||||
1
|
„Constar” S.A.
|
Starachowice 26
|
33
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
2
|
„SOKOŁÓW” S.A.
|
Czyżew
|
45
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
x
|
|
|
Oddział Z-dy Mięsne „Farm Food” S.A.
|
20
|
|
|
x
|
x
|
|
x
|
|
|
|
3
|
„AGRYF” Zakłady Mięsne
|
Szczecin 32
|
58
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
4
|
„SOKOŁÓW” S.A.
Oddział Zakłady Mięsne w Kole S.A. |
Koło 30
|
67
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
5
|
„SOKOŁÓW” S.A.
|
Jarosław
|
101
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
x
|
|
|
Odd. Z-dy Mięsne „JAROSŁAW” S.A.
|
18
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6
|
Zakłady Mięsne „MORLINY” S.A.
|
Ostróda 28
|
131
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
7
|
Zakłady Mięsne „MAZURY” S.A.
|
Ełk 28
|
139
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
8
|
Białostockie Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego PMB
|
Białystok 20
|
140
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
9
|
„SOKOŁÓW” S.A.
Oddział Z-dy Mięsne „MIĘSTAR” S.A. |
Tarnów 12
|
201
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
10
|
„SOKOŁÓW” S.A.
Oddział Sokołowskie Zakłady Mięsne |
Sokołów Podl. 14
|
268
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
11
|
PRIME FOOD Sp. z o.o.
|
Przechlewo 22
|
3431
|
x
|
x
|
x
|
|
x
|
|
x
|
|
12
|
Zakład Ubojowo-Przetwórczy
|
Robakowo
|
30 21 02 24
|
x
|
x
|
x
|
|
|
|
x
|
|
|
POZMEAT S.A.
|
30
|
|
|
x
|
x
|
|
|
x
|
|
|
Legenda:
Rz - rzeźnia - mięso w półtuszach lub ćwierćtuszach
Ro - rozbiór - mięso w elementach
P - przetwórstwo
Ch - chłodnia
B - mięso wołowe
O - baranina
T - mięso wieprzowe
K - mięso końskie