Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

XXVII Dni Przemysłu Mięsnego

14 maja 2007
W piątek  11 maja 2007 r. w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5 w Domu Technika NOT  odbyła się XXVII już edycja Dni Przemysłu Mięsnego czyli  spotkanie z pracownikami zakładów mięsnych i drobiarskich z terenu całej Polski. W godzinach przedpołudniowych miało miejsce sympozjum naukowo – techniczne p.t. ,,Postęp w Technologii Mięsa. Nauka – Praktyce’’. oraz wykłady związane z uregulowaniami prawnymi zagadnień surowcowych i przetwórstwa przemysłu mięsnego. Do czynnego udziału w sesji posterowej organizatorzy zaprosili   naukowców i praktyków prowadzących badania z zakresu nauki o mięsie i nauk pokrewnych mające walory aplikacyjne w szeroko rozumianej gospodarce mięsnej.
     
     
     


 Natomiast w godzinach popołudniowych ogłoszone zostały  wyniki XXVII KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym – wiosna 2007” połączone z degustacją nagrodzonych produktów. Nagrody i wyróżnienia najlepszym producentom mięsa i wędlin w Polsce wręczali  Wicepremier , Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Andrzeja Lepper  oraz  Jan Krzysztof Ardanowski, podsekretarz stanu w MR i RW. ( Nagrodzone  firmy zaprezentujemy jutro).

     
     
Ponadto w ramach XXVII Dni Przemysłu Mięsnego w dniu 10 maja w godzinach popołudniowych odbyło  się otwarte wspólne posiedzenie gremiów kierowniczych i doradczych organizacji społecznych działających w obszarze branży mięsnej gospodarki żywnościowej: Sekcji Mięsnej ZG SITSpoż, Sekcji Technologii Mięsa PTTŻ oraz Rady Fundacji na Rzecz Rozwoju i Postępu w Polskim Przemyśle Mięsnym poświęcone między innymi omówieniu możliwości współpracy.

POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę