Podstawowe rozporządzenia UE dotyczące mechanizmów
interwencyjnych na rynku mięsa objętych Wspólną Polityką Rolną:
(stan prawny
na dzień 06.05.2004 r.)
w zakresie interwencyjnego zakupu wołowiny:
1. Rozporządzenie Rady (WE) nr 1254/1999 z 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej
organizacji rynku wołowiny i cielęciny (wraz z późniejszymi zmianami)
2.
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 562/2000 z dnia 15.03.2000 r. dotyczące
szczegółowych zasad obowiązywania Rozporządzenia Rady (WE) Nr 1254/1999 odnośnie
skupu wołowiny (wraz z późniejszymi zmianami)
3. Rozporządzenie Komisji (EWG)
2148/1996 z dnia 8.11.1996 r. określające zasady oceny i monitorowania zapasów
produktów rolnych w ramach publicznej interwencji (wraz z późniejszymi
zmianami)
4. Rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2220/1985 z 22 lipca 1985 r. w
sprawie wspólnych szczegółowych zasad stosowania systemu zabezpieczeń w
odniesieniu do produktów rolnych (wraz z późniejszymi zmianami)
w zakresie sprzedaży wołowiny z zapasów interwencyjnych:
1. Rozporządzenie Rady (WE) nr 1254/1999 z 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej
organizacji rynku wołowiny i cielęciny (wraz z późniejszymi zmianami)
2.
Rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2220/1985 z 22 lipca 1985 r. w sprawie wspólnych
szczegółowych zasad stosowania systemu zabezpieczeń w odniesieniu do produktów
rolnych (wraz z późniejszymi zmianami)
3. Rozporządzenie Komisji (EWG)
2173/1979 z dnia 4.10.1979 r. w sprawie szczegółowych zasad stosowanych przy
zagospodarowywaniu wołowiny skupionej przez agencję interwencyjną (wraz z
późniejszymi zmianami)
w zakresie dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny:
1. Rozporządzenie Rady (EWG) nr 2759/1975 z 29 października 1975 r. w sprawie
wspólnej organizacji rynku wieprzowiny (wraz z późniejszymi zmianami)
2.
Rozporządzenie Komisji (EWG) Nr 3444/1990 z dnia 27.11.1990 r. ustalające
szczegółowe zasady stosowania dopłat do prywatnego przechowywania w sektorze
wieprzowiny (wraz z późniejszymi zmianami)
3. Rozporządzenie Komisji (EWG) nr
2220/1985 z 22 lipca 1985 r. w sprawie wspólnych szczegółowych zasad stosowania
systemu zabezpieczeń w odniesieniu do produktów rolnych (wraz z późniejszymi
zmianami)
4. Rozporządzenie Rady (EWG) nr 2763/1975 z 29 października 1975 r.
ustanawiające ogólne zasady przyznawania dopłat do prywatnego składowania
wieprzowiny (wraz z późniejszymi zmianami)
w zakresie dopłat do prywatnego przechowywania wołowiny i cielęciny:
1. Rozporządzenie Rady (WE) nr 1254/1999 z 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej
organizacji rynku wołowiny i cielęciny (wraz z późniejszymi zmianami)
2.
Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 907/2000 z dnia 2.05.2000 r. określające
szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) Nr 1254/1999 w zakresie
dopłat do prywatnego przechowywania w sektorze wołowiny i cielęciny (wraz z
późniejszymi zmianami)
3. Rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2220/1985 z 22
lipca 1985 r. w sprawie wspólnych szczegółowych zasad stosowania systemu
zabezpieczeń w odniesieniu do produktów rolnych (wraz z późniejszymi
zmianami)
w zakresie dopłat do prywatnego przechowywania baraniny i mięsa koziego:
1. Rozporządzenie Rady (WE) Nr 2529/2001 z dnia 19 grudnia 2001 roku w
sprawie wspólnej organizacji rynku baraniny i mięsa koziego (wraz z późniejszymi
zmianami)
2. Rozporządzenie Rady (EWG) Nr 3447/1990 z dnia 28 listopada 1990
roku dotyczące specjalnych zasad przyznawania pomocy na prywatne magazynowanie
baraniny i koziny (wraz z późniejszymi zmianami)
3. Rozporządzenie Komisji
(EWG) Nr 3446/1990 z dnia 27.11.1990 r. ustalające szczegółowe zasady stosowania
dopłat do prywatnego przechowywania na rynku baraniny i mięsa koziego (wraz z
późniejszymi zmianami)
4. Rozporządzenie Komisji (EWG) nr 2220/1985 z 22
lipca 1985 r. w sprawie wspólnych szczegółowych zasad stosowania systemu
zabezpieczeń w odniesieniu do produktów rolnych (wraz z późniejszymi
zmianami).