PORADY FACHOWE
"Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa" Część II. Białka roślinne (prof. Marek Cierach), s. 89-94
"Nowe rozwiązania technologiczne i dotyczące badania jakości surowców mięsnych omawiane na 47. Międzynarodowym Kongresie Nauki o Mięsie i Technologii w Krakowie" (dr inż. Stefan Kien), s. 95-96
W DRODZE DO INTEGRACJI Z UE
Pomoc dla rolników w Unii Europejskiej, s. 85-86
Słowniczek terminów unijnych (Najważniejsze europejskie organizacje rolnicze, istotne instytucje w Eiropie i UE), s. 87-88
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Grillowanie z marynatą Rotisseur (PROMAR), s. 111
DZIAŁ PRAWNY
Ustawa o biopaliwie, s. 97
DZIAŁ GOSPODARCZY
Polska – wiadomości rolnicze (rynek mięsa, pozostałe informacje), s. 104-107
Informacje gospodarcze ze świata (mięso na rynkach światowych, pozostałe informacje), s. 100-103
Notowania – wiadomości dla analityków (wieprzowina, wołowina, drób), s. 108-110
AKTUALNOŚCI
Energia źródeł odnawialnych w Polsce, s.98-99
GIEŁDA MASZYN UŻYWANYCH, s. 70-82
BRANŻOWY SPIS FIRM, s. 113-118
WYKAZ ADRESÓW INTERNETOWYCH, s. 60-61
Razem z majowym informatorem otrzymacie Państwo dodatek WSZYSTKO O KUTROWANIU!
Biuletyn ten stanowi początek cyklu dodatków tematycznych, które będą publikowane co dwa miesiące i bezpłatnie rozsyłane razem z "Ogólnopolskim Informatorem Masarskim". Majowy dodatek "WSZYSTKO O KUTROWANIU" to kompendium wiedzy o kutrach i środkach wspomagających kutrowanie. Oprócz reklam i ofert większości firm liczących się w branży, znaleźć w nim można fachowy opis zagadnienia, czyli artykuły autorytetów w branży, a także porównanie najważniejszych parametrów maszyn oraz opisy właściwości dodatków wspomagających kutrowanie.
Dodatki tematyczne przedstawiające konkretne oferty ze szczegółowymi opisami produktów z pewnością pomogą usprawnić pracę zaopatrzeniowca w zakładzie mięsnym, a teleadresowy spis firm oszczędzi czas poświęcany zwykle na wyszukiwanie kontaktu z firmami.
Dodatek: WSZYSTKO O KUTROWANIU
Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych (prof. Włodzimierz Dolata), s. 2-6
Dodatki wspomagające wytwarzanie farszu w procesie kutrowania (prof. Marek Cierach), s. 7-10
Kutry – krótki przegląd stosowanych rozwiązań (dr inż. Jacek Mazur), s. 11-16
***
NASTĘPNY DODATEK JUŻ W LIPCU!
TEMAT: WSZYSTKO O HIGIENIE W ZAKŁADZIE MIĘSNYM
Ogólnopolski Informator Masarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Gen. Andersa 40A
15-113 Białystok
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: masarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl