PORADY FACHOWE
Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa Część I. Białka mleka (prof. Marek Cierach), s. 66-70
Kutrowanie surowców mięsnych i tłuszczowych Część II. Wpływ parametrów technicznych kutra na jakość drobno rozdrobnionych farszów i wędlin (prof. Włodzimierz Dolata), s. 71-73
Monitoring mięsności tuczników (dr inż. Stefan Kien), s. 74
W DRODZE DO INTEGRACJI Z UE
Gospodarstwa rodzinne w Polsce i UE, s. 75-77
Słowniczek terminów unijnych (Podstawy Polityki Rolnej w UE), s. 78
ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Magurit – maszyny do rozdabniania twardych bloków (PROMAR)
DZIAŁ PRAWNY
Konwencja ATP, s. 80
DZIAŁ GOSPODARCZY
Polska – wiadomości rolnicze (rynek mięsa, pozostałe informacje), s. 81-84
Informacje gospodarcze ze świata (mięso na rynkach światowych, pozostałe informacje), s. 85-88
Notowania – wiadomości dla analityków (wieprzowina, wołowina, drób), s. 89-91
AKTUALNOŚCI
XII Wystawa Prezentacje Żywności 2002, s. 92
Konkurs o Złotą Stalkę 2002, s. 107-108
Konkurencja, ale czy uczciwa? s. 109-111
GIEŁDA MASZYN UŻYWANYCH, s. 93-106
BRANŻOWY SPIS FIRM, s. 113-120
Ogólnopolski Informator Masarski
"MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Gen. Andersa 40A
15-113 Białystok
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: masarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl