Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Ogólnopolski Informator Masarski – czerwiec 2002

19 lipca 2002

Nr 82, czerwiec 2002

PORADY FACHOWE

"Dodatki funkcjonalne w przetwórstwie mięsa" Część III. Karagen (prof. Marek Cierach), s. 76-81
"Dodatki pochodzenia roślinnego stosowane w przetwórstwie mięsnym" (dr. inż. Jacek Mazur), s. 82-87
"Szkolenie klasyfikatorów tusz wieprzowych i wołowych" (dr inż. Stefan Kien), s. 88-89

W DRODZE DO INTEGRACJI Z UE

"Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa w aktualnie obowiązujących przepisach Unii Europejskiej" (Marcin Weiner, Jan Uradziński), s. 121-125
Słowniczek terminów unijnych, s. 126-127

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Perfekcyjne wędzenie (PROMAR), s. 90-91

DZIAŁ PRAWNY

Nowelizacja kodeksu pracy, s. 103-104

DZIAŁ GOSPODARCZY

Polska – wiadomości rolnicze (rynek mięsa, pozostałe informacje), s. 96-99
Informacje gospodarcze ze świata (mięso na rynkach światowych, pozostałe informacje), s. 92-95
Notowania – wiadomości dla analityków (wieprzowina, wołowina, drób), s. 100-102

AKTUALNOŚCI

BSE w Polsce i na świecie, s. 72-75

GIEŁDA MASZYN UŻYWANYCH, s. 106-120

BRANŻOWY SPIS FIRM, s. 129-134

WYKAZ ADRESÓW INTERNETOWYCH, s. 62-63

***

WRAZ Z NUMEREM LIPCOWYM INFORMATORA UKAŻE SIĘ DODATEK TEMATYCZNY

"WSZYSTKO O HIGIENIE W ZAKŁADZIE MIĘSNYM", a w nim:

artykuły dot. danego zagadnienia pisane przez fachowców z branży:

  • artykuł dr. M.Michalskiego – “Nowoczesne podejście do samokontroli i GMP w produkcji żywności w świetle wymagań polskich i Unii Europejskiej oraz podstawowe wymogi techniczno-sanitarne dla zakładów mięsnych i drobiarskich”,
  • artykuł dot. systemu HACCP (z Kat. Higieny Produktów Zwierzęcych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego),
  • artykuł dot. zwalczania szkodników sanitarnych w przemyśle spożywczym (Podyplomowe Studium Zwalczania Szkodników Sanitarnych w Przemyśle Spożywczym, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski).

oferty firm (reklamy, ogłoszenia, artykuły sponsorowane), dotyczące:

  • urządzeń do dezynfekcji i higieny,
  • środków czystości,
  • odzieży roboczej,
  • elementów wyposażenia hal w zakładach mięsnych,
  • usług projektowania, budowy i modernizacji zakładów mięsnych.

 

Ogólnopolski Informator Masarski
"
MASTERPRESS" Sp. z o.o.
ul. Gen. Andersa 40A
15-113 Białystok
tel. (85) 664 75 30
fax (85) 664 75 40
e-mail: masarski@masterpress.com.pl
Internet: www.masterpress.com.pl


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę