Chociaż w czasie wakacji zapotrzebowanie na mięso jest zwykle duże, ostatnio maklerzy odnotowali niewielki spadek sprzedaży wieprzowiny, a w konsekwencji i jej cen. Pod koniec czerwca półtusze wieprzowe kl. R kosztowały na giełdach 5,6 - 5,8 zł za kg, tydzień później można je było kupić w cenie 5,4 - 5,5 zł za kg. Wzrosła podaż krajowego mięsa świeżego i surowców z importu.
Nie ma ostatnio dużego zapotrzebowania na tanie mięso na eksport. Dlatego notowania tłuszczów drobnych, słoniny, podrobów są na dosyć niskim poziomie. Przemysł zgłasza ostatnio większe zapotrzebowanie na mięso drobiowe, głównie piersi i podudzia bez kości, a także na surowce najtańsze. Ceny drobiu nie wzrosły.
Znacznie zmniejszyła się podaż wołowiny, co spowodowało zwyżkę cen. Ćwierci z młodego bydła kosztują do 9 zł za kg, a z bydła dorosłego - od 7,5 do 8 zł za kg.