Ptak_Waw_CTR_2024

Komunikat GLWi o mięsie z dioksynami

24 grudnia 2008
Komunikat prasowy Głównego Lekarza Weterynarii nr 16 w związku z otrzymaniem pierwszych wyników badań wieprzowiny pochodzącej z Irlandii w kierunku dioksyn
Informuję, że do godziny 15-ej dnia 23 grudnia 2008 roku, po przeprowadzeniu przez służby weterynaryjne województwa wielkopolskiego pełnej analizy ryzyka, Główny Lekarz Weterynarii otrzymał kolejne listy produktów, które muszą zostać wycofane z rynku.
Produkty te były wyprodukowane w zakładzie Wielkopolska Wytwórnia Żywności, „Profi” S.A. 63-520 Grabów n/Prosną, ul. Kolejowa 3.
Dotyczy to produktów znajdujących się w handlu i wytworzonych między:
• 18.10.08 a 06.11.08, z datą minimalnej trwałości od 18.10.10 do 06.11.10: pasztet z drobiu z papryką (131 g), pasztet z drobiu firmowy (131 g i 250 g), pasztet z drobiu z zielonym pieprzem (131 g), pasztet z drobiu z pomidorami (131 g i 250 g), pasztet z drobiu z pieczarkami (131 g i 250 g), pasztet z drobiu z majerankiem (131 g);
• 12.11.08 a 26.11.08, z datą minimalnej trwałości od 18.10.10 do 06.11.10:
pasztet z drobiu z pomidorami (131 g i 250 g), pasztet z drobiu firmowy (131 g i 250 g), pasztet z indyka (131 g), pasztet z drobiu z papryką (131 g), pasztet z drobiu z czosnkiem (131 g), pasztet z drobiu z koperkiem (131 g).


POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę