Kody CN produktów, które są objęte wspólną organizacją rynku wieprzowiny*
KOD CN |
OPIS TOWARÓW |
(a) ex 0103 |
trzoda chlewna żywa, gatunki domowe inne niż zwierzęta
hodowlane czystej krwi |
(b) ex 0203 |
mięso ze świń domowych świeże, chłodzone lub
mrożone |
ex 0206 |
jadalne podroby ze świń domowych, inne niż do produkcji
wyrobów farmaceutycznej, świeże, chłodzone lub mrożone |
ex 0209 00 |
tłuszcz wieprzowy bez chudego mięsa (nie wytapiany)
świeży, chłodzony lub mrożony, solony, w solance, suszony lub
wędzony |
ex 0210 |
mięso i jadalne podroby ze świń domowych, solone, w
solance, suszone lub wędzone
|
1501 00 11 1501 00 19 |
smalec i inne tłuszcze wieprzowe, wytapiane nawet,
tłoczone lub ekstrahowane |
(c) 1601 00 |
kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi,
przetwory żywnościowe na bazie tych produktów |
1602 10 00 |
homogenizowane przetwory z mięsa, podrobów lub krwi |
1602 20 90 |
przetwory lub konserwy z wątroby dowolnych zwierząt
innych niż gęsi lub kaczki
|
1602 41 10 1602 42 10 1602 49 11 do 1602 49 50 |
pozostałe przetwory i konserwy zawierające mięso lub
podroby ze świń domowych |
1602 90 10 |
przetwory z krwi dowolnych zwierząt |
1602 90 51 |
pozostałe przetwory lub konserwy zawierające mięso lub
podroby ze świń domowych |
1902 20 30 |
makarony nadziewane, również gotowane lub przygotowana
inaczej, zawierające w masie więcej niż 20% kiełbas i podobnych, mięsa i
podrobów jakiegokolwiek rodzaju, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i
pochodzenia |
Rozporządzenie Rady (EWG) Nr 2759/75 o wspólnej
organizacji rynku mięsa wieprzowego (Dz. U. WE L 282,1.11.1975,
p.1) |
* Pozwolenia wydawane są wyłącznie na kody objęte rozporządzeniami Komisji Europejskiej ustanawiającymi kontyngenty na przywóz lub rozporządzenia KE ustanawiającymi wywóz z refundacją.