Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Jak pozyskać pieniądze unijne dla branży mięsnej

14 marca 2007
Serdecznie zapraszamy na dzień informacyjny dotyczący możliwości pozyskania funduszy unijnych dla firm działających w branży mięsnej oraz naukowców –„Żywność, Środowisko i Biotechnologie w 7. Programie Ramowym”. Szkolenie skierowane jest do firm z branży mięsnej oraz przedstawicieli zespołów badawczych w instytucjach sektora B+R zainteresowanych pozyskaniem dofinansowania w ramach 7 Programu Ramowego.

Szkolenie odbędzie się 15 marca 2007 o godzinie 11:30

Podczas szkolenia przedstawione zostaną:
  • zasady udziału w 7. PR,
  • rodzaje projektów,
  • rodzaje tematów,
  • gotowe propozycje projektów.


PROGRAM SPOTKANIA:

11.15-11.30 Rejestracja uczestników
11.30-11.50 Przywitanie
- prof. dr hab. Roman Kołacz, Prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego
- prof. zw. dr hab. inż. Jan Koch, Dyrektor Wrocławskiego Centrum Transferu Technologii Politechniki Wrocławskiej (WCTT)
11.50-12.15 Jak wziąć udział w projekcie i uzyskać fundusze unijne? Struktura, budżet i zasady uczestnictwa w 7.PR. Propozycje projektów dla branży mięsnej.
- Katarzyna Banyś, Specjalista ds. Programów Badawczych, WCTT
12.15-13.00 Żywność, rolnictwo i biotechnologie w 7.PR.
- dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy
13.00-13.15 Lunch
13.15-14.00 Środowisko w 7.PR. Rodzaje projektów.
- dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy
14.00-14.15 Doświadczenia uczestnika 6. PR
- prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański, Uniwersytet Przyrodniczy
14.15-14.30 Dyskusja

Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Aby wziąć udział w szkoleniu należy przesłać wypełniony formularz zgłoszeniowy faksem, pocztą lub e-mail’em do dnia 12.03.2007 r.
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

KONTAKT:
Katarzyna Banyś, tel. 071 320 21 89, k.banys@wctt.pl
Tomasz Haglauer, tel 071 320 51 15,
haglauer@ozi.ar.wroc.pl
Państwa udział w szkoleniu jest bezpłatny (dofinansowany w ramach projektu unijnego TECARE)

Spotkanie 15 marca odbywa się w ramach projektu TECARE.

Projekt TECARE jest inicjatywą Komisji Europejskiej wspomagającą rozwój małych i średnich przedsiębiorstw z  branży mięsnej.
Zadaniem TECARE jest praca na rzecz przedsiębiorców działających w branży mięsnej, która pozwoliłaby w pełni wykorzystać ich potencjał. TECARE to również platforma wymiany informacji pomagająca przedsiębiorcom starać się o granty europejskie na badania i innowacje, które warunkują optymalny rozwój.      
TECARE pośredniczy w kontaktach z pracownikami administracji odpowiedzialnymi za kreowanie polityki  na poziomie krajowym i europejskim.   
Korzyści dla firm:
1. Bezpłatne konsultacje indywidualne dotyczące możliwości pozyskania funduszy europejskich, pomoc na każdym etapie pisania wniosku.
2. Dostęp do najnowszych informacji, związanych z programami i projektami wpierającymi sektor rolno-spożywczy.
3. Otrzymywanie bieżących informacji o szkoleniach, seminariach i dniach informacyjnych dotyczących funduszy europejskich.
4. Pomoc w znalezieniu partnerów do współpracy w kraju i zagranicą.
5. Udział w regionalnych grupach roboczych, które zidentyfikują wspólne obszary zainteresowań i potrzeb w przemyśle mięsnym w regionie, np. opłacalna utylizacja odpadów poubojowych.

Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnych konsultacji, szkoleń i fachowej pomocy!

Skontaktuj się z nami:
Wrocławskie Centrum Transferu Technologii
Politechnika Wrocławska
ul. Smoluchowskiego 48
50-372 Wrocław
Katarzyna Banyś: kb@wctt.pl, tel. 071 320 21 89



POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę