Serdecznie zapraszamy na dzień informacyjny dotyczący możliwości pozyskania funduszy unijnych dla firm działających w branży mięsnej oraz naukowców –„Żywność, Środowisko i Biotechnologie w 7. Programie Ramowym”. Szkolenie skierowane jest do firm z branży mięsnej oraz przedstawicieli zespołów badawczych w instytucjach sektora B+R zainteresowanych pozyskaniem dofinansowania w ramach 7 Programu Ramowego.
Szkolenie odbędzie się 15 marca 2007 o godzinie 11:30
Podczas szkolenia przedstawione zostaną:
zasady udziału w 7. PR,
rodzaje projektów,
rodzaje tematów,
gotowe propozycje projektów.
PROGRAM SPOTKANIA:
11.15-11.30 Rejestracja uczestników
11.30-11.50 Przywitanie - prof. dr hab. Roman Kołacz, Prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego - prof. zw. dr hab. inż. Jan Koch, Dyrektor Wrocławskiego Centrum Transferu Technologii Politechniki Wrocławskiej (WCTT) 11.50-12.15 Jak wziąć udział w projekcie i uzyskać fundusze unijne? Struktura, budżet i zasady uczestnictwa w 7.PR. Propozycje projektów dla branży mięsnej. - Katarzyna Banyś, Specjalista ds. Programów Badawczych, WCTT 12.15-13.00 Żywność, rolnictwo i biotechnologie w 7.PR. - dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy 13.00-13.15 Lunch 13.15-14.00 Środowisko w 7.PR. Rodzaje projektów. - dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy 14.00-14.15 Doświadczenia uczestnika 6. PR - prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański, Uniwersytet Przyrodniczy 14.15-14.30 Dyskusja
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Aby wziąć udział w szkoleniu należy przesłać wypełniony formularz zgłoszeniowy faksem, pocztą lub e-mail’em do dnia 12.03.2007 r. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
KONTAKT: Katarzyna Banyś, tel. 071 320 21 89, k.banys@wctt.pl Tomasz Haglauer, tel 071 320 51 15, haglauer@ozi.ar.wroc.pl
Państwa udział w szkoleniu jest bezpłatny (dofinansowany w ramach projektu unijnego TECARE)
Spotkanie 15 marca odbywa się w ramach projektu TECARE.
Projekt TECARE jest inicjatywą Komisji Europejskiej wspomagającą rozwój małych i średnich przedsiębiorstw z branży mięsnej.
Zadaniem TECARE jest praca na rzecz przedsiębiorców działających w branży mięsnej, która pozwoliłaby w pełni wykorzystać ich potencjał. TECARE to również platforma wymiany informacji pomagająca przedsiębiorcom starać się o granty europejskie na badania i innowacje, które warunkują optymalny rozwój.
TECARE pośredniczy w kontaktach z pracownikami administracji odpowiedzialnymi za kreowanie polityki na poziomie krajowym i europejskim. Korzyści dla firm: 1. Bezpłatne konsultacje indywidualne dotyczące możliwości pozyskania funduszy europejskich, pomoc na każdym etapie pisania wniosku. 2. Dostęp do najnowszych informacji, związanych z programami i projektami wpierającymi sektor rolno-spożywczy. 3. Otrzymywanie bieżących informacji o szkoleniach, seminariach i dniach informacyjnych dotyczących funduszy europejskich. 4. Pomoc w znalezieniu partnerów do współpracy w kraju i zagranicą. 5. Udział w regionalnych grupach roboczych, które zidentyfikują wspólne obszary zainteresowań i potrzeb w przemyśle mięsnym w regionie, np. opłacalna utylizacja odpadów poubojowych.
Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnych konsultacji, szkoleń i fachowej pomocy!
Skontaktuj się z nami: Wrocławskie Centrum Transferu Technologii Politechnika Wrocławska ul. Smoluchowskiego 48 50-372 Wrocław Katarzyna Banyś: kb@wctt.pl, tel. 071 320 21 89