Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Dni Przemysłu Mięsnego w Warszawie

2 grudnia 2014
XLII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO połączone z ogłoszeniem wyników KONKURSU pt. „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” JESIEŃ 2014 odbędą się 4 grudnia w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5 w Domu Technika NOT.
Konkurs od początku swojego istnienia (1993 r.) organizowany jest przez Instytut pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
 
W jesiennej edycji brało udział 37 zakładów mięsnych i drobiarskich z całej Polski. Poddano ocenie blisko 140 produktów mięsnych. Wyróżnieni zostaną tylko najlepsi producenci i najwyższej jakości przetwory mięsne w Polsce. Wszystkie produkty i najlepsze zakłady będą zaprezentowane konsumentom podczas wystawy. Nagrodzone produkty będą mogły być oznakowane znakiem towarowym PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI, znakiem rozpoznawalnym przez konsumentów.
 
Ponadto  4 grudnia 2014 r. w godzinach 10.00-14.00 odbędzie się Seminarium pt. „Aktualne problemy oceny surowca, znakowania i dystrybucji produktów mięsnych.”
 
Natomiast po godzinie 14.00 ogłoszone będą wyniki XLII KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” połączone z degustacją nagrodzonych produktów.



POWIĄZANE

Minister Czesław Siekierski spotkał się z przedstawicielami branży spożywczej, k...

W nawiązaniu do publikacji pojawiających się w brytyjskich mediach, z pełną stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę