Despol producent środków do produkcji mięsnej takich jak paniery, jelita, marynaty i przyprawy zwiększa produkcję z ok. 80-100 ton miesięcznie w 2008 do planowanych 200 -250 ton miesięcznie w bieżącym roku. Oprócz zakładu w Warszawie firma planuje wybudowanie za ok. 10 mln zł nowego zakładu w Pacławiu niedaleko Góry Kalwarii.
Firma zaoferuje w 2009 roku nowość na naszym rynku, przyprawy bio-organic - noszące tę nazwę dzięki zachowaniu wszelkich zasad produkcji bio-organicznej i mogące w związku z tym być oznaczone znakiem produktu rolnictwa ekologicznego zgodnie z normami E, marynaty do mięs, drobiu, ryb i warzyw - bazujące na wyłacznie naturalnych składnikach, bez żadnych "ulepszaczy" konsystencji, zagęstniaczy a także hit absolutny na rynku przypraw i sosów – dipy które nadają wyważony smak, podkreślający własny smak dania czy przekąski. Dipy te, na przykład jogurtowe, bazują na naturalnych surowcach i będą odpowiednim dodatkiem do kanapki, dania obiadowego czy przegryzki.