W Warszawie odbył się Konkurs Wędlin – 2002 Jesień, zorganizowany przez Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Wśród laureatów znalazły się m.in. Zakłady Mięsne Skiba w Chojnicach, Prime Food w Przechlewie oraz Zakłady Mięsne Viola w Lnianie.
Do konkursu zgłosiło się 51 zakładów z całej Polski. Dziewięcioosobowy zespół 
rzeczoznawców posmakował 230 próbek: wędzonek parzonych i surowo dojrzewających 
oraz kiełbas suszonych, podsuszonych i surowo–dojrzewających.
Zakłady 
Mięsne Viola w Lnianie znalazły się w grupie firm, które wyróżniono za 5 
produktów: wędzonkę książęcą, polędwicę kujawską, kabanosy oraz kiełbasę 
jałowcową i żywiecką.
Do grona laureatów, którzy dostali dyplom za 4 
produkty należą Zakłady Mięsne Skiba w Chojnicach oraz Prime Food w Przechlewie. 
Doceniono m. in. chojnicką pieprzówkę. – To surowa kiełbasa o naturalnym smaku, 
z dodatkiem pieprzu – zachwala technolog Zbigniew Topka. Rzeczoznawcy zwrócili 
też uwagę na produkowaną przez Skibę kiełbasę polską wędzoną, metkę i szynkę 
rubinową.
Prime Food nagrodzono za szynkę z Przechlewa, boczek wędzony z 
przyprawami, schab po królewsku. Wyróżniono także schab aksamitny. Tajemnicą 
sukcesu tego produktu jest delikatny smak i niska zawartość tłuszczu – 
wyjaśnia Hanna Deszczka z działu marketingu.