biogaz_09_2025

Konsultacje w zakresie zazielenienia

Uprzejmie przypominamy, że do dnia 8 marca 2016 r. Komisja Europejska prowadzi konsultacje publiczne w zakresie doświadczeń z pierwszego roku wdrażania praktyk ...

8 lutego 2016

Podkarpackie: barszcz Sosnowskiego w 34 miejscowościach

1,2 mln zł będzie kosztował trzyletni projekt usuwania barszczu Sosnowskiego w ośmiu gminach powiatu sanockiego na Podkarpaciu. Niebezpieczna dla rodzimej flory...

8 lutego 2016

Akwarium – stylowy element nowoczesnego wnętrza

Akwaria mogą być nie tylko przedmiotem pasji, lecz także pięknymi i nowoczesnymi elementami dekoracji wnętrz. Są instalowane zarówno w mieszkaniach prywatnych,...

7 lutego 2016

Organic Green Gold: rewolucja w nawożeniu ekologicznym upraw

Firma AllOrganic wprowadziła na polski rynek innowacyjny, organiczny nawóz dolistny Organic Green Gold (OGG), wyprodukowany na bazie żywych alg (chlorella), do ...

5 lutego 2016

"Rzeczpospolita": żywność ekologiczna sprzedaje się coraz lepiej

Certyfikowane produkty zdobywają rynek w Polsce. Już w 2017 r. powinniśmy wydać na nie ponad 1 mld złotych - informuje "Rzeczpospolita".

3 lutego 2016

Oddaj głos na polskie drzewo!

Już dzisiaj rozpoczyna się głosowanie na Europejskie Drzewo Roku 2016. Spośród drzew z 15 europejskich krajów plebiscyt wygra to, które otrzyma największą licz...

1 lutego 2016

Ceny zielonych certyfikatów mogą wzrosnąć dwukrotnie w ciągu kolejnych 2–3 lat. Atrakcyjność tego instrumentu rośnie

Dzięki wejściu w życie nowelizacji ustawy o odnawialnych źródłach energii stopniowo zmniejszać się będzie nadpodaż zielonych certyfikatów, czyli praw majątko...

1 lutego 2016

Ekologiczne jaja są bogate w kwasy omega-3

Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędne dla zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania np. układu krążenia i mózgu. Ponieważ nasz organizm ich nie produkuje, musimy dostarczać je w diecie. Omega-3 znajdziemy m.in. w jajach z gospodarstw ekologicznych.

1 lutego 2016

Apetyt na ekologię i tradycję

Polacy coraz więcej uwagi przywiązują do żywności organicznej i produktów z certyfikatami. Równie chętnie sięgamy po żywność tradycyjną, lokalną czy pochodzącą...

31 stycznia 2016

Trzcina z Polski trafia na dachy m.in. w Niemczech, Danii i Anglii

Niegdyś trzcinowe dachy były synonimem biedy, ale obecnie wróciły do łask, a trzcina z Polski trafia na dachy w Niemczech, Danii i Anglii. Zima to czas trzcinow...

29 stycznia 2016
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę