Producenci cydru muszą mierzyć się z wieloma ograniczeniami. Brak możliwości reklamy czy niewielka możliwość modyfikacji składu nie pozwala im na budowanie prze...
Dokument o współfinansowaniu jednego z najnowocześniejszych Zakładów Sproszkowanych Wyrobów Mleczarskich w Polsce podpisali 21 grudnia 2016 r. w Grajewie Zarząd...
W listopadzie 2016 roku indeks cen żywności FAO stracił 0,4%, spadając do 171,3 punktów. W ujęciu rocznym ceny żywności były wyższe...
Co roku w Unii Europejskiej marnuje się 88 mln ton jedzenia, czyli w koszach na śmieci ląduje ok. 20 proc. produkowanej żywności - Komisja Europejska szacuje zw...
Istnieje szansa, że w 2017 roku dzieci, poprzez sklepiki szkolne będą mogły jeść pożywne i zdrowe drożdżówki o ograniczonej zawartości cukru.
W środę 14 grudnia 2016 r. w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyła się uroczyste wręczenie nagród zwycięzcom 22 edycji Rankingu 300 naj...
Rok 2016 można zaliczyć do sprzyjających dla rolników uprawiających kukurydzę w Polsce, ponieważ w każdej grupie wczesności osiągali oni zdecydowanie wyższe plo...
Ceny brojlerów znajdują się obecnie na poziomach najniższych od wielu lat. Wywołuje to obawy producentów i nerwowe sprawdzania notowań. Krajowa Izba Pro...
20 grudnia 2016 r. spółka Ursus SA i przedstawiciele dwóch uczelni wyższych z Lublina podpisali list intencyjny stanowiący podstawę do zawarcia...