Dotychczas wszystkie sprawy związane z przyznanie wsparcia w ramach poddziałania "Premie dla młodych rolników" finansowane z PROW 2014 - 2020, były obsługiwane ...
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnął wartość ok. 800 mln zł. a w 2017 r. ma szansę przekroczyć 1 mld zł. Powierzchnia eko...
Jak podał UkrAgroConsult, w pierwszej połowie sezonu handlowego 2016/17 Ukraina wyeksportowała 10,8 mln ton pszenicy, co stanowi ok. 70% potencjału eksportowego...
21 grudnia 2016 r. Główny Urząd Statystyczny podał do wiadomości wynikowe szacunki zbiorów płodów rolnych w poprzednim roku w Polsce. Wg GUS w 2016 rzepak zebra...
Jaja wolnowybiegowe są przedmiotem coraz gorętszych sporów w Europie. Konsumenci kupujący obecnie jaja oznaczone jako pochodzące z „wolnego wybiegu” tak na...
W 2017 r. marka STEYR może z dumą spojrzeć w przeszłość, mając za sobą pasmo sukcesów, którego początek leży siedemdziesiąt lat wstecz. Kontynuacji tych sukce...
W ostatnich dniach został złożony wniosek Fundacji Dziedzictwo Przyrodnicze (FDP) oraz WWF Polska o utworzenie rezerwatu przyrody „Reliktowa Puszcza Kar...
Rada Ministrów na wtorkowym posiedzeniu ma zdecydować o powstaniu Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, który ma przejąć część zadań ANR i ARR. Nowa instytucja ...
Lady sklepowe w Rosji są zapełnione podrabianą żywnością; władze przymykają oczy na fałszowane produkty - ocenia w poniedziałek rosyjska prasa. Wskazuje, że res...
- Dostrzegając szansę, jaką dla polskich producentów rolnych jest rolnictwo ekologiczne, zarówno w odniesieniu do rynku Unii Europejskiej, jak i możliwości eksp...