Francuska organizacja COCERAL (związana z przemysłem zbożowym) opublikowała 16 grudnia br. szacunki zbiorów roślin oleistych w Unii w 2016 roku i ocenia, że...
Jak wynika z najnowszych danych w sezonie 2016/2017 zbiory winogron we Włoszech wyniosą 1,0 mln ton–czyli o zaledwie 44,0 tys. ton mniej wobec poprzedniego sezo...
Zimowa aura to dla kierowców dodatkowe wyzwania. Warunki na drogach mogą wymagać zmiany opon na zimowe, a w niektórych sytuacjach użycia łańcuchów przeciw...
Samochody typu pick-up w ciągu ostatnich lat przeszły mocną transformację. Przestały być na wskroś spartańskimi wołami roboczymi i nabrały nieco wy...
W nadchodzącym roku producenci słodyczy będą musieli zmierzyć się z silną konkurencją zza wschodniej granicy oraz z postępującą stagnacją rynku. Czekają ich...
Istnieje szansa, że w 2017 roku dzieci, poprzez sklepiki szkolne będą mogły jeść pożywne i zdrowe drożdżówki o ograniczonej zawartości cukru.
Co roku w Unii Europejskiej marnuje się 88 mln ton jedzenia, czyli w koszach na śmieci ląduje ok. 20 proc. produkowanej żywności - Komisja Europejska szacuje zw...
W listopadzie 2016 roku indeks cen żywności FAO stracił 0,4%, spadając do 171,3 punktów. W ujęciu rocznym ceny żywności były wyższe...
Producenci cydru muszą mierzyć się z wieloma ograniczeniami. Brak możliwości reklamy czy niewielka możliwość modyfikacji składu nie pozwala im na budowanie prze...