Moniecka Spółdzielnia Mleczarska w Mońkach
należy do grona najnowocześniejszych i najprężniej rozwijających się zakładów branży mleczarskiej w Polsce. Duże nakłady inwestycyjne w ostatnich latach spowodowały, że Firma została rozbudowana i unowocześniona. Zakład został, między innymi, wyposażony w automatyczną linię do produkcji serów dojrzewających, z wydajnością do 600 tysięcy litrów mleka na dobę. Stała współpraca z dostawcami mleka doprowadziła do podniesienia jakości pozyskiwanego surowca. Obecnie 97 % mleka skupowana jest w klasie ekstra i to właśnie, w połączeniu najnowocześniejszą technologią, pozwala uzyskiwać znakomitą jakość.
W ostatnim czasie powstał również nowoczesny zespół suszarniczy, z którego otrzymuje się ponad 20 000 kg proszku serwatkowego na dobę. Obecnie trwa budowa proszkowni przystosowanej do produkcji białek serwatkowych WPC 80.
Produkcja odbywa się przy pomocy najnowszych technologii. Kontrola na każdym etapie wytwarzania gwarantuje, iż produkty są najwyższej jakości.
Potwierdza to wdrożony i certyfikowany system Zarządzania Jakością ISO 9001:2000.
Obecnie MSM w Mońkach produkuje następujące produkty:
- Sery dojrzewające typu holenderskiego: Gouda, Mini Gouda, Podlaski, Edamski, Morski, Milenijny, Łowicki, Zamojski,
- Sery typu szwajcarskiego: Aldamer, Moniecki, Nadbiebrzański, Rywal,
- Sery w plasterkach : Gouda , Edamski, Morski i Podlaski.
- Masło extra,
- Mix Monieckie,
- Serwatkę w proszku.
Dynamiczne zarządzanie zakładem pozwala skutecznie konkurować MSM w Mońkach zarówno na rynku krajowym i zagranicznym. Produkowany asortyment charakteryzuje się bardzo wysokimi walorami smakowymi, jest najwyższej jakości i znajduje uznanie wśród bogatej rzeszy konsumentów.
DANE ADRESOWE
MONIECKA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA 19-100 Mońki, ulica Mickiewicza 62 NIP 546-000-05-24
TELEFONY:
Centrala: 085 727 83 00
FAX: 085 716 25 30
www.msm-monki.pl
Sekretariat e.mail: msm.monki@wp.pl
Handel: TEL. 085 716 23 66
FAX. 085 727 83 43
e.mail: filipkowska@msm-monki.pl , e.polinska@msm-monki.pl
|