W dniu 20 września 2015 r. w Przeworsku na terenie Zespołu Pałacowego, Oddział Terenowy Agencji Rynku Rolnego w Rzeszowie uczestniczył w Święcie Ziemniaka połączonym z Niedzielą dla Zdrowia. Impreza kusiła szeregiem atrakcji i rozrywek dla starszych i młodszych. Wielką pokusą była możliwość skosztowania przysmaków kulinarnych. Nie brakowało osób, które pojawiły się przede wszystkim dla możliwości wykonania kompleksowych badań.
Wraz z organizatorami spotkania tj. biurem powiatowym Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Przeworsku, Samodzielnym Publicznym Zakładem Opieki Zdrowotnej w Przeworsku, oraz Starostwem Powiatowym również OT ARR Rzeszowie prowadził działania informacyjne i promocyjne dotyczące mechanizmów Wspólnej Polityki Rolnej, w szczególności dotyczące promowania zdrowych nawyków odżywiania. Uczestnicy spotkania , którzy pojawili się tak licznie w Parku Lubomirskich w Przeworsku mogli zbadać się oraz skosztować swojskich smakołyków.
Organizatorzy przygotowali liczne konkursy i zabawy jak np. konkurs na najładniejszego ziemniaczanego ludzika przygotowany był dla najmłodszych uczestników. Na scenie wystąpiło ponad 200 dzieci ze szkół z całego powiatu. Późnym popołudniem na scenie wystąpił iluzjonista Domino. Kolejną atrakcją był pokaz tańca z ogniem przygotowany przez profesjonalną grupę „Arche Fire Dancers”. Imprezę uświetnił występ „Czadoman” gwiazda disco polo, przyciągnęła około 4 tys. ludzi do przeworskiego parku.
Obok powyższych atrakcji, OT ARR w Rzeszowie przygotował konkurs kulinarny pt. „Nasze smaki to proziaki”, którego celem było promowanie produktów tradycyjnych i lokalnych oraz metod ich produkcji. Proziaki to kulinarny przysmak podkarpacia wywodzący się głównie z okolic Łańcuta. Potrawa spożywana przez mieszkańców podkarpacia od ponad 150 lat. Prosty przepis na proziaki jest przekazywany ustnie z pokolenia na pokolenie. W konkursie na najsmaczniejszego proziaka wzięły udział gospodynie z Kół Gospodyń Wiejskich z różnych miejscowości powiatu przeworskiego. Po degustacji proziaków oraz innych dodatkowych produktów tradycyjnych przygotowanych na to święto, wyłoniono laureatów. Nagrody rzeczowe dla zwycięzców trzech pierwszych miejsc w konkursie, w imieniu pana Jacka Hynowskiego - Dyrektora Oddziału Terenowego Agencji Rynku Rolnego w Rzeszowie, wręczyła pani Bernadeta Dżugan, Kierownik Sekcji Wsparcia OT.