Musimy być przygotowani na sytuacje kryzysowe i inwestować w nowoczesne rozwiązania Bezpieczeństwo żywnościowe w kontekście wojny w Ukrainie, a także ogrom...
„Róże pachną zawodowo” – znane stwierdzenie Stanisław Leca należy rozbudować i powiedzieć, że róże owocowe niosą zdrowie. Badaniem tego zagadnienia zajął się in...
Tak wygląda instalacja Wodny Azyl przygotowana przez studentów Dobiegł końca projekt WODA: W CENTRUM, czyli wspólne przedsięwzięcie Wydziału Architektury Poli...
Jednym z najważnieszych wydarzeń IV Europejskiego Forum Rolniczego była debata polityczna.Artu Balazs zaprosił do dyskusji wicempremiera i ministra rolnictwa He...
Jednym z Partnerów Strategicznych IV Europejskiego Forum Rolniczego które odbyło się w zeszłym tygodniu była biotechnologiczna firma Bio-Lider, w którą...
Za nami spotkanie sektora produkcji ogrodniczej, które przyciągnęło dziennikarzy, dietetyków, ludzi sportu i plantatorów. Tradycji stało się zadość, sezon otwor...
Woda na przystawkę, ziemia jako danie główne i powietrze na deser. Kulinarny Puchar Polski idzie na żywioł 20. edycja Kulinarnego Pucharu Polski wkracza w decyd...
Bezpieczeństwo żywnościowe Polski i UE niezagrożone, niepewna przyszłość wielu regionów świata oraz konieczność odłożenia w czasie realizacji strategii Zieloneg...
Już dziś 30 czerwca 2022r. odbędzie się jedno z najważniejszych wydarzeń w branży rolno-spożywczej – Europejskie Forum Rolnicze. W ramach Forum zaplanowano...
„Łączymy wszystkim” – pod takim hasłem przebiegała 7. edycja Kongresu 590, która odbyła się w podwarszawskim Nadarzynie, w dniach 22-23 czerwca. „Poruszaliśmy p...