Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Karta wstępu na Fermę Bydła!

25 lutego 2002

Do Fermy Bydła coraz bliżej. Zatem ponownie zamieszczamy szczegółowy program imprezy oraz bezpłatną Kartę Wstępu. Do każdej Karty dołączony jest KUPON KONKURSOWY, który bierze udział w losowaniu nagród. Z takiej okazji należy skorzystać! Do wygrania cenne upominki. 

Tylko u nas do pobrania (jako plik Word) bezpłatna Karta Wstępu, która honorowana będzie przez organizatorów Fermy Bydła – Stowarzyszenie Klub Hodowców i Producentów Trzody Chlewnej, Drobiu oraz Bydła. Kartę należy wydrukować. 

Pobierz: KARTĘ WSTĘPU

Program tegorocznego spotkania na Fermie Bydła przedstawia się szczególnie interesująco. Podczas trzech dni targowych zostanie wygłoszonych szereg ciekawych referatów:

1 MARCA 2002 (PIĄTEK)

OTWARCIE FORUM 

10.15-10.30 Prof. dr hab. Zbigniew Dorynek, Akademia Rolnicza w Poznaniu

Godzina Osoba referująca Temat referatu
10.30-11.00 Dr Romualda Danków, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Technologii Mleczarstwa Wprowadzanie systemu kwotowania produkcji mleka w Polsce. Rozwiązania w świecie i w Europie.
11.00-11.20 Dr Artur Zalewski, BAYER - Dział Weterynaryjny  Znaczenie zwalczania much - wpływ na zdrowotność i produkcyjność bydła - nowa formulacja firmy Bayer
11.20-11.50 Prof. dr hab. Zygmunt Reklewski, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN Doskonalenie bydła mlecznego ze szczególnym uwzględnieniem cech funkcjonalnych.
11.50-12.10 BEST PEST Znaczenie nowoczesnych preparatów gryzoniobójczych w ochronie obiektów przed szczurami
12.10-12.40 Dr hab. Włodzimierz Nowak, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej Dodatki paszowe dla krów wysokowydajnych
12.40-13.00 Prof. dr hab. Jan Mikołajczak, Akademia Rolniczo_Techniczna / PLMASS Wpływ dodatków mikrobiologicznych, w tym konserwantu z udziałem Lactobacillus bucheri na jakość i wartość pokarmową kiszonek
13.00-13.30 Prof. dr hab. Wacław Romaniuk, Instytut Budownictwa, Mechanizacji i Elektryfikacji Rolnictwa, Warszawa Tendencje rozwoju technologii chowu krów mlecznych. Kierunki rozwoju techniki stosowanej w nowoczesnych oborach oraz zagadnienia warunków środowiskowych w pomieszczeniach dla bydła
13.30-13.50 PREKON Enargooszczędne płyty warstwowe w nowoczesnych budynkach inwentarskich
13.50-14.20 Dr hab. Andrzej Max, Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW, Warszawa Zaburzenia wczesnej ciąży - obumieralność zarodków
14.20-14.40 Dr Ryszard Kujawiak, Polskie SANO Najszybszy wzrost wydajności mlecznej - prawidłowe żywienie krów
14.40-15.10 Prof. dr hab. Tadeusz Glazer, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Wydział Medycyny Weterynaryjnej, Katedra Położnictwa i Patologii Rozrodu Aktualne i istotne problemy mastitis
15.10-15.30 Prof. dr hab. Zbigniew Sobek, dr Leszek Mroczko Programy komputerowe w hodowli i produkcji bydła

2 MARCA 2002 (SOBOTA)

Godzina Osoba referująca Temat referatu
10.30-11.00 Prof. dr hab. Zbigniew Dorynek, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Hodowli Bydła Bydło holsztyńsko-fryzyjskie w doskonaleniu krajowej populacji bydła czarno-białego
11.00-11.20 PPUH HIMA Okres okołoporodowy - LAKTOBLOK oraz LAKTOSTART - produkty wspomagające metabolizm krowy w tym okresie
11.20-11.50 Prof. dr hab. Henryk Jasiorowski, Katedra Hodowli Bydła i Produkcji Mleka, SGGW, Warszawa O co walczą związki hodowców i producentów bydła?
11.50-12.20 Prof. dr hab. Edward Malinowski, Państwowy Instytut Weterynarii Oddział w Bydgoszczy, Zakład Fizjologii Rozrodu i Gruczołu Mlekowego Profilaktyka chorób gruczołu mlekowego krów.
12.20-12.40 Ronen Koll - S.A.E. "AFIKIM" (Izrael) "A - Lima - Bis", Środa Wlkp. Wskaźnik aktywności ruchowej krów - nieocenione narzędzie w nowoczesnym zarządzaniu stadem
12.40-13.10 Dr hab. Zygmunt Maciej Kowalski, Akademia Rolnicza w Krakowie Żywienie krów a problemy z ich rozrodem
13.10-13.30 Dr Ryszard Kujawiak, Polskie SANO Najszybszy wzrost wydajności mlecznej- prawidłowe żywienie krów
13.30-14.00 Prof. dr hab. Tadeusz Szulc, Rektor Akademii Rolniczej - Wrocław Możliwości sterowania składem i jakością mleka krów
14.00-14.20 BLATTIN POLSKA Sp. z o.o. Dodatki paszowe w różnych okresach fizjologicznych krów
14.20-14.50 Dr inż. Zbigniew Lach, Ośrodek Hodowli Zarodowej Sp. z o.o. w Osięcinach Nowoczesne systemy żywienia bydła mlecznego jako profilaktyka zaburzeń pokarmowych
14.50-15.10 Mgr Barbara Illukowicz, ZETO Olsztyn System informatyczny "OBORA" - wspomaganie zarządzania stadem krów mlecznych
15.10-15.40   Prof. dr hab. Marian Lipiński, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Instytut Inżynierii Rolniczej Główne problemy maszynowego pozyskania mleka

3 MARCA 2002 (NIEDZIELA)

Godzina Osoba referująca Temat referatu
10.30-11.00 Prof. dr hab. Jan Pikul, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Technologii Mleczarstwa Zagrożenia i szanse polskiego mleczarstwa
11.00-11.20 PROVIMI POLDSKA HOLDING SP. z o.o. Prosty system bilansowania dawek pokarmowych produktami Provimi Polska
11.20-11.50 Prof. dr hab. Michał Sznajder, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Ekonomiki i Gospodarki Żywnościowej Mleczarstwo w krajach wolnego rynku
11.50-12.10 mgr Mirosław Sławecki, PRECON POLSKA Gospodarka gnojowicą i gnojówką w fermach wielko- i średniotowarowych
12.10-12.40 Inż. Marian Pankowski, Prezes Wielkopolskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Perspektywy rozwoju hodowli i produkcji bydła w Polsce na przykładzie działalności Wielkopolskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła
12.40-13.10 Dr Ryszard Zarudzki, WODR Gdańsk System DLG w żywieniu krów wysokowydajnych
13.10-13.30 PPUH HIMA Okres okołoporodowy - LAKTOBLOK oraz LAKTOSTART - produkty wspomagające metabolizm krowy w tym okresie
13.30-14.00 Dr Romualda Danków, Akademia Rolnicza w Poznaniu, Katedra Technologii Mleczarstwa Wprowadzanie sytemu kwotowania produkcji mleka w Polsce. Rozwiązania w świecie i w Europie
14.00-14.30 Dr Peter Gerstädt, SANO - Niemcy Prawidłowy odchów cieląt podstawą sukcesu hodowli bydła



POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę