Klub Gaja wspólnie z mieszkańcami, Gminą Wilkowice i Nadleśnictwem Bielsko zaprasza na otwarcie ścieżki przyrodniczo-dydaktycznej w Lasku Wilkowickim. Spotykamy...
Trzy podmioty związane z sektorem agro połączyły siły i zorganizowały konkurs „Młody Agro-Przedsiębiorca”, którego inauguracja przewidziana została na początek września br., a jego zakończenie na 31 grudnia br.
Tylko w zeszłym roku miało miejsce prawie 3 tys. wypadków z udziałem dzieci do lat 14. I choć z roku na rok jest coraz lepiej, to nie wolno zapominać o edu...
Instytut Prawa Lotniczego i Kosmicznego Uczelni Łazarskiego jest gospodarzem 25. edycji Summer Course on Space Law and Policy. Organizatorem wydarzenia jest Eur...
Magdalena Król, prof. nadzw. z Wydziału Medycyny Weterynaryjnej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zdobyła grant Europejskiej Rady ds. Badań na walkę z nowotworami.
[DUNBOYNE, Irlandia] – Wspaniałe możliwości czekają na 12 najlepszych absolwentów uczelni wyższych (I i II stopnia), którzy zostaną wyłonieni podczas rekrutacji...
Pszczelarze i plantatorzy rzepaku podkreślają z okazji Wielkiego Dnia Pszczół: kluczem do wspólnego sukcesu jest skuteczna ochrona roślin bezpieczna dla owadów zapylających
Wciągnięcie flagi ze skarpiem, stornią i gładzicą na maszt fokarium Stacji Morskiej w Helu rozpoczęło 12. Dzień Ryby. To właśnie tym gatunkom ryb płaskich poświęcone było tegoroczne wydarzenie. Dzień Ryby to dobry moment, by zwracać uwagę na to, że od naszych zachowań oraz decyzji zakupowych ryb zależy stan środowiska naturalnego. Możemy o nie dbać codziennie. Pierwszym krokiem jest zdobycie wiedzy na ten temat. Dlatego co roku Klub Gaja i Stacja Morska IOUG zapraszają do świętowania Dnia Ryby i edukacji ekologicznej poprzez zabawę i doświadczenia.
Uczestnicy Igrzysk Olimpijskich i Paraolimpijskich będą mogli delektować się rybami pochodzącymi ze zrównoważonych i odpowiedzialnych połowów dzięki wysiłkom Komitetu Organizacyjnego Olimpiady Rio 2016 i jego partnerów.
Polacy zdają sobie sprawę, że dzięki środkom ochrony roślin żywność jest bezpieczna, niedroga i pożywna. Zapewnia to wzrost gospodarczy, dobrobyt społeczny oraz odpowiednią ochronę środowiska.