A_BIO_AGRO_950

W sieciach Carrefour i Tesco zabrakło cukru

5 stycznia 2016
W pierwszy weekend marca zabrakło cukru w kilku sieciach handlowych i w osiedlowych marketach - podaje Dziennik Gazeta Prawna. Braki cukru w sklepach wynikają z tego, że cukrownie nie nadążają z produkcją. Firma Carrefour Polska zwróciła się już z zapytaniem do Francji o możliwość importu cukru do Polski, jeśli nasi dostawcy nie dadzą rady.
Im bardziej cukru nie ma, tym klienci są go bardziej spragnieni. Przedstawiciel Żabki przyznaje, że sprzedaż cukru wzrosła w ostatnim czasie czterokrotnie.
Jak informuje Dziennik Gazeta Prawna panikę podsycają wprowadzane przez sieci reglamentacje: w Carrefourze można jednorazowo kupić 10 kg cukru, czyli o połowę mniej niż jeszcze kilka tygodni temu. W Auchan limit na osobę wynosi 5 kg. Najbardziej liberalne jest Tesco, które pozwala kupować do 30 kg.


POWIĄZANE

Rosnące zainteresowanie konsumentów produktami bio oraz potrzeba zrównoważonego ...

Polscy sadownicy i konsumenci pod presją kolejnych podwyżek. Apel KUPS do posłów...

Współczesny rynek suplementów diety rozwija się w błyskawicznym tempie. Konsumen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę