OPOLAGRA_2025

Eksport hiszpańskich migdałów na stabilnym poziomie

14 kwietnia 2010
W minionym roku Hiszpanie wyeksportowali łącznie 54,2 tys. ton migdałów wobec bardzo zbliżonej poprzedniorocznej wielkości 49,1 tys. ton. Najwięcej tego produktu w omawianym okresie zaimportowali Niemcy - 15,8 tys. ton oraz Włosi - 8,5 tys. ton - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Foodnews.
Pozostałe ilości trafiły między innymi na rynek francuski - 7,5 tys. ton, holenderski - niecałe 4,0 tys. ton oraz 3,0 tys. ton na Ceutę, 2,7 tys. ton do Wielkiej Brytanii oraz 2,0 tys. ton do Polski.



POWIĄZANE

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...

 Amerykańska Sekretarz Rolnictwa Brooke L. Rollins zakończyła wizytę delegacji h...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę