CTR_2024
TSW_XV_2025

Eksport hiszpańskich migdałów na stabilnym poziomie

14 kwietnia 2010
W minionym roku Hiszpanie wyeksportowali łącznie 54,2 tys. ton migdałów wobec bardzo zbliżonej poprzedniorocznej wielkości 49,1 tys. ton. Najwięcej tego produktu w omawianym okresie zaimportowali Niemcy - 15,8 tys. ton oraz Włosi - 8,5 tys. ton - informuje FAMMU/FAPA na podstawie: Foodnews.
Pozostałe ilości trafiły między innymi na rynek francuski - 7,5 tys. ton, holenderski - niecałe 4,0 tys. ton oraz 3,0 tys. ton na Ceutę, 2,7 tys. ton do Wielkiej Brytanii oraz 2,0 tys. ton do Polski.



POWIĄZANE

Po debacie z Ursulą von der Leyen na temat jej nowego zespołu i programu, posłow...

Jak podaje АПК-Информ, Ukraiński koncern drobiowy MHP rozbudowuje system kontrol...

Grupa Wielton koncentruje się na zagwarantowaniu odpowiedniego obłożenia produkc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę