MERCOSUR1

Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

14 stycznia 2025
Twaróg sernikowy Łaciaty. Nowość od Mlekpolu

Doskonała baza dla puszystych serników, deserów i tradycyjnych potraw, ale też składnik wykwintnych przekąsek i nowoczesnych, kreatywnych dań – twaróg sernikowy poszerza portfolio marki Łaciate, będącej własnością Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol. Co ważne, ten wyjątkowy produkt zapewnia wypiekom niezrównaną kremowość i nie wymaga dodatku masła, a dzięki temu – jest idealnym wyborem zarówno dla doświadczonych, jak i początkujących kucharzy.

Twaróg sernikowy Łaciaty to kolejny produkt w ofercie marki, który powstaje wyłącznie z najwyższej jakości polskiego mleka. Charakteryzuje się on w pełni naturalnym składem – bez konserwantów, barwników czy aromatów. Dzięki optymalnej, 18-procentowej zawartości tłuszczu, gwarantuje przyjemną kremowość, która sprawia, że przygotowanie idealnego sernika stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej.
– Wprowadzając na rynek twaróg sernikowy Łaciaty, odpowiadamy na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie czystą etykietę i wysoką jakość nabiału. Nasza nowość to nie tylko doskonała baza dla serników na ciepło i zimno, ale również wszechstronny składnik kulinarny, który sprawdzi się w przygotowaniu np. farszu do pierogów, naleśników i strucli, ale też ptysiów, tart i tartaletek oraz tortilli w wersjach wytrawnych i na słodko – mówi Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.
Nowy twaróg sernikowy Łaciaty dostępny jest w funkcjonalnym, 1-kilogramowym opakowaniu z wieczkiem i wyróżnia się na półce apetyczną grafiką, złożoną m.in. z charakterystycznych dla marki czarnych łat. Optymalna gramatura produktu dostosowana jest do niemal wszystkich przepisów na domowe wypieki. Po otwarciu może być przechowywany w lodówce przez dwa dni. 
Twaróg sernikowy Łaciaty to nie tylko źródło kulinarnych inspiracji, ale również skarbnica wartości odżywczych. Jest jednym z najbogatszych źródeł łatwo przyswajalnego białka oraz cennych składników mineralnych, w tym wapnia i fosforu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. 
Twaróg stanowi także wartościowy posiłek po treningu. Można z niego przygotować fit deser czy proteinowe lody. W najbliższych tygodniach towarzyszyć nam będzie ponadto przy takich okazjach, jak karnawał, Dzień Babci, Dzień Dziadka czy walentynki.
 

oprac, e-red, ppr.pl


POWIĄZANE

Zgodnie ze wstępnymi szacunkami ekspertów na podstawie raportu IDC [1], globalny...

Zarząd Podlaskiej Izby Rolniczej po zapoznaniu się z projektem rozporządzenia re...

Poniżej prezentujemy Wystąpienie prezydenta Antónia Costy na konferencji prasowe...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę