MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Główne założenia

"Strategia rozwoju polskiego przemysłu mleczarskiego" została zatwierdzona przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w listopadzie 1999 r. Celem tego dokumentu jest wskazanie

14 grudnia 2001

Normy dla mleka

W celu oceny mleka jako surowca do produkcji przetworów na rynki UE zgodnie z wymaganiami należy posiadać: wyniki dotyczące ogólnej liczby bakterii, tj. średnia geometryczna

14 grudnia 2001

Wymagania stawiane wodzie

Woda przeznaczona do pojenia zwierząt gospodarskich musi odpowiadać podstawowym wymaganiom sanitarnym i zoohigienicznym stawianym wodzie pitnej, tzn.: musi być przezroczysta, w miarę

14 grudnia 2001

Wymagania Polskiej Normy dla pasteryzowanego mleka koziego

W naszym kraju, od 1 lipca 1991 r., obowiązuje Polska Norma na mleko kozie pasteryzowane (PN-91/A-86 005), która określa jakim parametrom organoleptycznym, fizykochemicznym i mikrobiologicznym

14 grudnia 2001

Polska norma na mleko surowe do skupu

Obowiązek stosowania od 1 stycznia 2000 roku. Aktem prawnym wprowadzającym normę do stosowania jest Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 29 września 1999

14 grudnia 2001

Ważniejsze regulacje wg Dyrektywy Rady 92/46/EEC

Dyrektywa ta ma charakter szczegółowy, składa się z IV rozdziałów oraz czterech aneksów. Rozdział I. Przepisy ogólne. W tym rozdziale podane są m.in. definicje mleka surowego,

14 grudnia 2001

Branżowe regulacje mleka i przetworów

Przedmiotem regulacji na tym rynku są: mleko (świeże, konserwowane, skondensowane, w proszku), śmietana, masło, sery, laktoza, syrop laktozowy, komponenty dla zwierząt zawierające produkty

14 grudnia 2001

Ceny zbóż paszowych

Okres 03.12-08.12.2001 Ceny skupu zbóż w przedsiębiorstwach paszowych Lp.  Data Pszenica Żyto  Jęczmień Pszenżyto

13 grudnia 2001

Ceny zbytu brutto wybranych artykułów mleczarskich w okresie od 3 do 8 XII 2001 r.

nazwa produktu jedn. cena max. cena min. cena śred. jogurt owocowy kubek PS 150 g zł /opak  0,90 0,43 0,68 jogurt

13 grudnia 2001

Sytuacja na rynku żywca i mięsa

Skup żywca rzeźnego W analizowanym okresie jednostki przemysłu mięsnego skupiły ogółem w wadze żywej netto 10.219,1 ton żywca, w tym 8.107,7 ton trzody chlewnej i 2.111,4 ton bydła. Waga

13 grudnia 2001
Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę