Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Bezpieczeństwo żywności na co dzień

6 października 2006

W dniach 5 – 6 października w hotelu Novotel Centrum w Warszawie odbywa się konferencja pt. ,,Bezpieczeństwo żywności na co dzień - teoria i praktyka ‘’. Jest to pierwsze seminarium poświęcone merytoryce kontroli Inspekcji Weterynaryjnej w zakładach , z a aktywnym udziałem uczestników. Uczestnicy zorganizowanej przez Top Consulting i dwutygodnik Agro Trendy konferencji spotkają się z przedstawicielami służb weterynaryjnych, którzy nie tylko uczestniczą w tworzeniu przepisów weterynaryjnych, lecz także znają ich stronę praktyczną.

Prowadzone przez Inspekcje Weterynaryjną kontrole w zakładach ( rzeźniach, zakładach rozbioru, mleczarniach, zakładach przetwórczych) pokazują , że interpretacja części przepisów bywa dla kierownictwa zakładów trudna, co skutkuje niewłaściwym postępowaniem. Pojawiają się problemy z podjęciem decyzji, jak postępować , by nie złamać , spełnić wymagania bo od prawidłowej interpretacji przepisów zależy przecież przyszłość firmy.


POWIĄZANE

Ogólnopolski Związek Zawodowy Lekarzy Weterynarii wystąpił na początku września ...

W ciągu ostatnich dwóch tygodni Nigeria i Republika Południowej Afryki zgłosiły ...

  Jednym z kluczowych elementów rozporządzenia (UE) 2019/6 jest obowiązek gromad...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę