Biogaz_III Forum 2025

Wiedzą, co jedzą

28 maja 2004

Cena wołowiny w polskich sklepach wzrosła po 1 maja br. o kilkanaście procent. Jednak wygląda na to, że będzie ona rosła nadal. Potwierdzają to producenci mięsa.

Wołowina drożeje w galopującym tempie. Dzieje się tak z powodu wysokich cen tego produktu na rynkach krajów należących o wiele dłużej niż my do UE. Państwa te zwietrzyły interes i od 1 maja zaczęły masowo sprowadzać tanią wołowinę z Polski. I wcale się im nie dziwię, bo to, że polskie mięso wołowe jest dla nich tanie, to mało - ono jest przede wszystkim zdrowe. Tam, na Zachodzie, dobrze wiedzą, że u nas bydło jest karmione czystą paszą, a nie jakimiś wynalazkami, po spożyciu których krowy robią się szalone.


POWIĄZANE

Koszty pasz białkowych rosną drastycznie; nie bez powodu coraz więcej hodowców p...

Rolnictwo i dzika przyroda – jak pogodzić hodowlę z obecnością drapieżników? Hod...

Państwa członkowskie UE zatwierdzają zaktualizowany Kodeks zielonego etykietowan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę