Kiszonki o bardzo wysokiej jakości należy uważać za podstawowy czynnik racjonalnego żywienia bydła, który sprzyja poprawie efektów produkcyjnych i obniżeniu kosztów produkcji mleka i mięsa wołowego.
Redakcja Hodowcy Bydła przygotowała kolejny suplement zbierający kompeksowe informacje o przygotowywaniu, przechowywaniu i skarmianiu kiszonek. Tematy wiodące: jakość kiszonek, kiszonki z kukurydzy, kiszenie ziarna kukurydzy, zakiszanie w rękawach foliowych, kukurydza w żywieniu bydła, kiszonki z całych roślin zbożowych, sianokiszonki, maszyny do koszenia, przetrząsania i zgrabiania zielonek, maszyny do zbioru zielonek zakiszanych w silosach i pryzmach, technologia produkcji sianokiszonki w balotach, wybieraki do kiszonek, przechowywanie pasz objętościowych soczystych, ochrona środowiska.
Autorzy suplementu: Marek Cichocki, Marek Gaworski, Marcin Gołyński, Ewa Januś, Renata Klebaniuk, Piotr Micek, Dariusz Minakowski, Justyna Młynarska
Cezary Purwin
Objętość: 64 strony
Format: 202 x 290 mm
Cena suplementu: 8 zł