Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Rynek mięsny w pigułce

16 grudnia 2002

Na rynku ukazała się kolejna trzecia edycja Katalogu Przemysłu Mięsnego 2002/2003. Zbiera i systematyzuje ona dane na temat ponad 600 firm i przedsiębiorstw zajmujących się ubojem drobiu, trzody chlewnej, bydła lub przetwórstwem mięsa. Katalog wyróżńia się spośród innych istniejących na rynku tym, iż informacje w nim zawarte są podawane bezpośrednio od upoważnionych pracowników danych firm, więc zawiera tylko sprawdzone i pewne informacje. Nowością w tym wydaniu jest określenie stopnia dostosowania się zakładów do norm Unii Europejskiej.

Oprócz podstawowych danych teleadresowych, zawiera także szczegółowe informacje np. na temat nazwisk właścicieli, aktualnego kierownictwa, zdolności ubojowej i produkcyjnej, obrotu wypracowanego w ubiegłym roku, dodatkowych warunków sprzedaży, oferowanego asortymentu. Informacje o danej firmie są łatwe do odnalezienia ze względu na przygotowane indeksy – katalog zawiera podrozdziały: podział firm według nowych województw, wg formy działalności (ubój, przetwórstwo), wg rodzaju ubijanego żywca (drób, trzoda chlewna, bydło, kozy, konie, owce, inne oraz indeks alfabetyczny pełnych i skróconych nazw firm.

Katalog Przemysłu Mięsnego przeznaczony jest dla producentów żywca, przydatny jest w pracy każdej firmy branży mięsnej, niezastąpiony w działaniach marketingowca.

Informacje:
Pro Agricola Sp. z o.o.
11-036 Gietrzwałd 49
tel/fax 089 512 35 14, -15


POWIĄZANE

Z listu, który wpłyną do naszej redakcji ppr.pl dowiadujemy się, że epidemia cho...

ARiMR informuje o wydłużeniu okresu na uzyskanie certyfikatu QAFP lub QMP ułatwi...

27 czerwca 2024 r. ruszy nabór wniosków na inwestycje zapobiegające rozprzestrze...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę