Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Niskie ceny wieprzowiny

16 lutego 2006

Mięso wieprzowe jest coraz tańsze. - Choć część zakładów nadal ceni półtusze kl. R po 4,5 - 4,6 zł za kg, to małe ubojnie oferują to mięso po 4,2 zł za kg - mówi Dariusz Stawski z Domu Handlowego Agro-Bis w Łodzi. Powód spadku cen to mała sprzedaż na rynku krajowym i na eksport.

Wahają się ceny drobiu. Zmiany te trudno uzasadnić - twierdzą maklerzy. Konkurencją dla krajowych producentów są dostawcy z UE, gdzie drób w ostatnich miesiącach bardzo potaniał.

Na przykład nogi indycze sprowadzane z Włoch kosztowały ponad 5 zł za kg, teraz można to mięso kupić poniżej 4 zł za kg.


POWIĄZANE

Z listu, który wpłyną do naszej redakcji ppr.pl dowiadujemy się, że epidemia cho...

ARiMR informuje o wydłużeniu okresu na uzyskanie certyfikatu QAFP lub QMP ułatwi...

27 czerwca 2024 r. ruszy nabór wniosków na inwestycje zapobiegające rozprzestrze...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę