Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Jak pozyskać pieniądze unijne dla branży mięsnej?

14 marca 2007
Serdecznie zapraszamy na dzień informacyjny dotyczący możliwości pozyskania funduszy unijnych dla firm działających w branży mięsnej oraz naukowców –„Żywność, Środowisko i Biotechnologie w 7. Programie Ramowym”. Szkolenie skierowane jest do firm z branży mięsnej oraz przedstawicieli zespołów badawczych w instytucjach sektora B+R zainteresowanych pozyskaniem dofinansowania w ramach 7 Programu Ramowego.

Szkolenie odbędzie się 15 marca 2007 o godzinie 11:30

Podczas szkolenia przedstawione zostaną:
  • zasady udziału w 7. PR,
  • rodzaje projektów,
  • rodzaje tematów,
  • gotowe propozycje projektów.


PROGRAM SPOTKANIA:

11.15-11.30 Rejestracja uczestników
11.30-11.50 Przywitanie
- prof. dr hab. Roman Kołacz, Prorektor Uniwersytetu Przyrodniczego
- prof. zw. dr hab. inż. Jan Koch, Dyrektor Wrocławskiego Centrum Transferu Technologii Politechniki Wrocławskiej (WCTT)
11.50-12.15 Jak wziąć udział w projekcie i uzyskać fundusze unijne? Struktura, budżet i zasady uczestnictwa w 7.PR. Propozycje projektów dla branży mięsnej.
- Katarzyna Banyś, Specjalista ds. Programów Badawczych, WCTT
12.15-13.00 Żywność, rolnictwo i biotechnologie w 7.PR.
- dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy
13.00-13.15 Lunch
13.15-14.00 Środowisko w 7.PR. Rodzaje projektów.
- dr Danuta Maria Antosiewicz, ekspert ds. priorytetu środowisko 7PR, Krajowy Punkt Kontaktowy
14.00-14.15 Doświadczenia uczestnika 6. PR
- prof. dr hab. inż. Jan Oszmiański, Uniwersytet Przyrodniczy
14.15-14.30 Dyskusja

Udział w szkoleniu jest bezpłatny.

Aby wziąć udział w szkoleniu należy przesłać wypełniony formularz zgłoszeniowy faksem, pocztą lub e-mail’em do dnia 12.03.2007 r.
Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

KONTAKT:
Katarzyna Banyś, tel. 071 320 21 89, k.banys@wctt.pl
Tomasz Haglauer, tel 071 320 51 15,
haglauer@ozi.ar.wroc.pl
Państwa udział w szkoleniu jest bezpłatny (dofinansowany w ramach projektu unijnego TECARE)

Spotkanie 15 marca odbywa się w ramach projektu TECARE.

Projekt TECARE jest inicjatywą Komisji Europejskiej wspomagającą rozwój małych i średnich przedsiębiorstw z  branży mięsnej.
Zadaniem TECARE jest praca na rzecz przedsiębiorców działających w branży mięsnej, która pozwoliłaby w pełni wykorzystać ich potencjał. TECARE to również platforma wymiany informacji pomagająca przedsiębiorcom starać się o granty europejskie na badania i innowacje, które warunkują optymalny rozwój.      
TECARE pośredniczy w kontaktach z pracownikami administracji odpowiedzialnymi za kreowanie polityki  na poziomie krajowym i europejskim.   
Korzyści dla firm:
1. Bezpłatne konsultacje indywidualne dotyczące możliwości pozyskania funduszy europejskich, pomoc na każdym etapie pisania wniosku.
2. Dostęp do najnowszych informacji, związanych z programami i projektami wpierającymi sektor rolno-spożywczy.
3. Otrzymywanie bieżących informacji o szkoleniach, seminariach i dniach informacyjnych dotyczących funduszy europejskich.
4. Pomoc w znalezieniu partnerów do współpracy w kraju i zagranicą.
5. Udział w regionalnych grupach roboczych, które zidentyfikują wspólne obszary zainteresowań i potrzeb w przemyśle mięsnym w regionie, np. opłacalna utylizacja odpadów poubojowych.

Zapraszamy do skorzystania z bezpłatnych konsultacji, szkoleń i fachowej pomocy!

Skontaktuj się z nami:
Wrocławskie Centrum Transferu Technologii
Politechnika Wrocławska
ul. Smoluchowskiego 48
50-372 Wrocław
Katarzyna Banyś: kb@wctt.pl, tel. 071 320 21 89



POWIĄZANE

Z listu, który wpłyną do naszej redakcji ppr.pl dowiadujemy się, że epidemia cho...

ARiMR informuje o wydłużeniu okresu na uzyskanie certyfikatu QAFP lub QMP ułatwi...

27 czerwca 2024 r. ruszy nabór wniosków na inwestycje zapobiegające rozprzestrze...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę