MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Wymogi dla ubojni i przetwórni

3 marca 2003

Do obowiązków ubojni/przetwórni należy:

  •  kontrola prawidłowości sposobu chowu i żywienia drobiu u producentów;
  • klasyfikacja na klasy handlowe A i B;
  • klasyfikacja mięsa mrożonego (do -12 stopni) i głęboko mrożonego (do -18 stopni) na klasy wagowe;
  • kontrola stopnia absorpcji wody obcej w tuszach i całkowitej zawartości wody obcej;
  • kontrola temperatury mięsa mrożonego;
  • kontrola poprawności znakowania wyrobów;
  • kontrola opakowań jednostkowych i etykietowanie opakowań;
  • prowadzenie ewidencji zawierającej: rejestr producentów dopuszczonych do rynku, rejestr cykli chowu dla poszczególnych producentów, rejestr wyników kontroli całkowitej zawartości wody obcej.

POWIĄZANE

W dniu 18 grudnia br. odbyło się śniadanie prasowe Krajowej Rady Drobiarstwa – I...

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę