OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

System HACCP gwarancją jakości

4 lipca 2002

Gwarancją wysokiej jakości artykułów produkowanych przez Suwalskie Zakłady Drobiarskie jest wdrożony system HACCP w zakresie uboju i rozbioru mięsa drobiowego.

Suwalskie Zakłady Drobiarskie poza wylęgiem drobiu zajmują się ubojem oraz produkcją wędlin, wędzonek i wyrobów garmażeryjnych. Oferują produkty drobiowe (świeże i mrożone). Obecnie zakłady wdrażają System HACCP w zakresie przetwórstwa oraz chowu i wylęgu drobiu. Zakłady są pod stałym nadzorem Centralnego Inspektoratu Standaryzacji i Inspekcji Weterynaryjnej. Produkty pochodzące z suwalskiej fabryki znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów.

Drób przetwarzany w zakładzie pochodzi z gospodarstw o czystym ekologicznie środowisku. Jest karmiony produktami zawierającymi mało chemii. O jakości produkowanych wyrobów świadczy nie tylko rosnąca sprzedaż na rynku krajowym i za granicą, lecz także liczne nagrody i wyróżnienia na targach. Zakłady Drobiarskie sponsorują akcje związane z ochroną środowiska, konkursy szkolne, imprezy kulturalno-oświatowe oraz pomagają domom dziecka.


POWIĄZANE

Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) oraz Światowa...

Firma Lisner ogłosiła wycofanie jaj pochodzących od kur utrzymywanych w klatkach...

Jak informuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, brazylijscy eksporterzy wy...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę