Gwarancją wysokiej jakości artykułów produkowanych przez Suwalskie Zakłady Drobiarskie jest wdrożony system HACCP w zakresie uboju i rozbioru mięsa drobiowego.
Suwalskie Zakłady Drobiarskie poza wylęgiem drobiu zajmują się ubojem oraz produkcją wędlin, wędzonek i wyrobów garmażeryjnych. Oferują produkty drobiowe (świeże i mrożone). Obecnie zakłady wdrażają System HACCP w zakresie przetwórstwa oraz chowu i wylęgu drobiu. Zakłady są pod stałym nadzorem Centralnego Inspektoratu Standaryzacji i Inspekcji Weterynaryjnej. Produkty pochodzące z suwalskiej fabryki znajdują coraz szersze uznanie wśród konsumentów.
Drób przetwarzany w zakładzie pochodzi z gospodarstw o czystym ekologicznie środowisku. Jest karmiony produktami zawierającymi mało chemii. O jakości produkowanych wyrobów świadczy nie tylko rosnąca sprzedaż na rynku krajowym i za granicą, lecz także liczne nagrody i wyróżnienia na targach. Zakłady Drobiarskie sponsorują akcje związane z ochroną środowiska, konkursy szkolne, imprezy kulturalno-oświatowe oraz pomagają domom dziecka.