Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Otwarcie rynku Południowej Korei

16 grudnia 2009
Główny Lekarz Weterynarii informuje, iż w wyniku kontroli zakładów mięsa drobiowego przez inspektorów władzy właściwej Republiki Korei – NVRQS (National Veterinary Research and Quarantine Service), odbywającej się w dniach 15 – 26 listopada 2009 r., wszystkie 5 zakładów, ubiegających się o prawo do eksportu produktów z mięsa drobiowego na wskazany rynek uzyskało oficjalną zgodę na rozpoczęcie eksportu od dnia 4 grudnia 2009 r. Dodatkowo, w dniu 20 listopada 2009 r. Wydział Handlu, Promocji i Inwestycji Ambasady RP w Seulu przekazał do Głównego Inspektoratu Weterynarii w Warszawie informację o zaakceptowaniu treści świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego przeznaczonych do wysyłki do Korei. Wzór dwustronnie ustalonego świadectwa jest umieszczony na stronie internetowej GIW.

W związku z powyższymi działaniami zakończony został ostatni etap procedury zatwierdzającej eksport polskiego mięsa drobiowego do Korei Południowej.





POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę