MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Indyki

19 czerwca 2002

Zostały udomowione w Ameryce Północnej przez Indian około 1000 lat temu. Z wielu ras wywodzących się od indyka dzikiego, a różniących się masą ciała i barwą upierzenia, początkowo rozpowszechniły się dwie rasy - bronz szerokopierśny i beltsville - a następnie biały szerokopierśny. Indyki są hodowane głównie na mięso. Ze względu na masę ciała indyki można zaliczyć do trzech typów:

Do wymienionych typów zalicza się rody tych samych ras , ale różniących się masą ciała i wartości innych cech użytkowych.


POWIĄZANE

W dniu 18 grudnia br. odbyło się śniadanie prasowe Krajowej Rady Drobiarstwa – I...

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę