MERCOSUR1
TSW_XV_2025

Hodowla i produkcja drobiu

19 czerwca 2002
  1. Węgiel drzewny dodatkiem paszowym XXI wieku
    dr hab. Teresa Majewska
    Katedra Drobiarstwa Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego
  2. Zioła w paszach dla drobiu
    Dr inż. Ewa Gornowicz
    Instytut Zootechniki – Oddział Badawczy Drobiarstwa w Zakrzewie k. Poznania
  3. Wpływ premiksu na efektywność produkcji drobiu
    dr Ryszard Kujawiak
  4. Aktualny stan produkcji jaj w Polsce
    prof. dr hab. Stanisław Wężyk
    Instytut Zootechniki Kraków
  5. Żywienie energetyczno-białkowe indyków
    dr inż. Krzysztof Lipiński
    Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  6. Bioróżnorodność drobiu wodnego a bezpieczna żywność
    prof. Adam Mazanowski
    Instytut Zootechniki Zakład Hodowli Drobiu Wodnego Zakrzewo
  7. Rodzime rasy kur w produkcji bezpiecznego dla zdrowia mięsa
    prof. dr hab. Stanisław Wężyk, dr inż. Katarzyna Połtowicz, dr inż Katarzyna Cywa-Benko
    Zakład Hodowli i produkcji Drobiu Instytut Zootechniki Balice k. Krakowa
  8. Bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiarskich
    Prof. hab. Jacek Kijowski
    Katedra Zarządzania Jakością Żywności, AR w Poznaniu
  9. Reperkusje ekonomiczne ograniczenia chowu klatkowego kur nieśnych
    prof. dr hab. Stanisław Wężyk
    Zakład Hodowli i Produkcji Drobiu, Instytut Zootechniki w Balicach
  10. Dzień dzisiejszy drobiarstwa w Polsce
    dr hab. Krystian Dziadek
    Oddział Badawczy Drobiarstwa w Zakrzewie k. Poznania
  11. Prognozy popytu na produkty drobiarskie w Polsce w latach 2000-2003-2006 w aspekcie wstąpienia do Unii Europejskiej
    dr hab. Krystyna Świetlik
    Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
  12. Jakość pasz a bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiarskich. Nowe prawo paszowe.
    dr hab. Andrzej Rutkowski
    AR Poznań, Katedra Żywienia Zwierząt i Gospodarki Paszowej
  13. Systemy gwarancji bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości produktów drobiarskich
    prof. dr hab. Jacek Kijowski
    AR Poznań, Katedra Technologii Produktów Drobiarskich

POWIĄZANE

W dniu 18 grudnia br. odbyło się śniadanie prasowe Krajowej Rady Drobiarstwa – I...

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę