europejskie forum rolników 2025

Drób sprzedaje się "na bieżąco"

25 lipca 2005
Zakłady drobiarskie sprzedają towar na bieżąco. Mrozić trzeba tylko tańsze mięsa, na które nie ma zapotrzebowania na krajowym rynku.

Mięso mechanicznie odkostnione, czy elementy drobiowe można byłoby sprzedać na wschód, ale eksport na Ukrainę, czy Białoruś większych ilości towaru graniczy z cudem.

Stabilne są ceny filetów i ud zarówno z kurczaka jak i indyka. Nie słabnie zainteresowanie polskim drobiem ze strony włoskich i greckich kontrahentów.

Zaczął się sezon na gęsinę. Jest droższa, niż w ubiegłym roku- oceniają handlowcy. Dostawy tego mięsa potrwają do października. Większość trafi za granicę. Zakłady mają swoje oczekiwania, ale kontrakty eksportowe nie zostały jeszcze podpisane.


POWIĄZANE

Firma Lisner ogłosiła wycofanie jaj pochodzących od kur utrzymywanych w klatkach...

Jak informuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, brazylijscy eksporterzy wy...

W dniu 18 grudnia br. odbyło się śniadanie prasowe Krajowej Rady Drobiarstwa – I...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę