Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Drób sprzedaje się "na bieżąco"

25 lipca 2005
Zakłady drobiarskie sprzedają towar na bieżąco. Mrozić trzeba tylko tańsze mięsa, na które nie ma zapotrzebowania na krajowym rynku.

Mięso mechanicznie odkostnione, czy elementy drobiowe można byłoby sprzedać na wschód, ale eksport na Ukrainę, czy Białoruś większych ilości towaru graniczy z cudem.

Stabilne są ceny filetów i ud zarówno z kurczaka jak i indyka. Nie słabnie zainteresowanie polskim drobiem ze strony włoskich i greckich kontrahentów.

Zaczął się sezon na gęsinę. Jest droższa, niż w ubiegłym roku- oceniają handlowcy. Dostawy tego mięsa potrwają do października. Większość trafi za granicę. Zakłady mają swoje oczekiwania, ale kontrakty eksportowe nie zostały jeszcze podpisane.


POWIĄZANE

Jak poinormowała Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz, Amerykanie po dość krót...

Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz w swoim najnowszym komunikacie prognozuje...

Według informacji statystycznych Międzynarodowego Centrum Handlu (ITC) w 2023 ro...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę